ATENCIÓ! Recull d’enquestes per a professionals del circ

Actualment estan en marxa diverses enquestes dirigides al sector de les arts Escèniques i del circ, que requereixen la participación dels i les Professionals del nostre sector perquè les administracions catalanes, estatals i europees puguin conèixer la realitat i necessitats del sector del circ. Des de l’APCC hem fet aquest recull per facilitar-vos la vostra participació, i per animar-vos a respondre i així ampliar la informació que tenim sobre la situació del circ a Catalunya.

Enquesta de Companyies de Circ de l’APCC

L'APCC posa en marxa la vuitena enquesta adreçada a les companyies de circ per tal de conèixer la situació real dels i les artistes i professionals del sector. Necessitem aquestes dades per tal d'obtenir-ne indicadors sobre professionals, infraestructures i consums i així poder fer arribar la situació real i les problemàtiques actuals a les administracions i poder establir-hi un millor diàleg i negociacions amb les notres peticions.

El qüestionari recull dades generals de les companyies, dades d'exhibició i de facturació durant el 2020. Aquestes dades seran d’especial interès per poder comparar-les amb les del 2019 i anys anteriors i comprovar  les afectacions  de la COVID-19. L’enquesta es pot omplir AQUI.

 Des de l'APCC animem a totes les companyies de circ a respondre-la, ja que un major nombre de respostes aporten resultats més reals i així ens serà més fàcil visibilitzar els efectes de la pandèmia de la COVID-19 i també totes les altres problemàtiques i reptes que afecte al nostre sector.

Els resultats de l’enquesta sobre les dades del 2019 es poden veure en aquest enllaç.

Cens d’Artistes del Departament de Cultura i el CONCA

El Departament de Cultura i el CONCA han iniciat la recollida de dades del Cens d’Artistes de Catalunya, una eina per conèixer la veritable població dels artistes, creadors i professionals del món de les arts a Catalunya, així com la seva realitat socioeconòmica, i d’aquesta manera poder defensar millor la condició laboral, fiscal i contractual dels treballadors de la cultura. És un pas importantíssim per al sector, ja que es tracta de la primera de les 36 propostes per a la millora de la condició professional en el món de la cultura que es desenvoluparà íntegrament. La participació de tots els i les artistes del país serà essencial per a que aquest document administratiu pioner i de referència desemboqui en el desenvolupament de l’Estatut de l’Artista.

Des de l’APCC us animem a formar part d’aquest cens, per tal que reculli les diverses realitats del sector cultural i també la del circ català.

AQUI podeu accedir al formulari.

Estudi de CIRCORED sobre el sector del circ a l'Estat

La Federació d'Associacions de Professionals de Circ d'Espanya, CIRCORED, en col·laboració amb l'INAEM, ha iniciat un estudi sobre la situació del circ a l'Estat. Des de la federació s'engega aquest estudi perquè es considera més necessari que mai conèixer la realitat del sector del circ, per dissenyar i proposar canvis i millores estructurals a curt, mig i llarg termini, amb el suport de polítiques culturals que s'ajustin a la seva idiosincrasia. Així es vol tenir dades i eines per poder donar resposta a les necessitats i peticions recollides per part del sector del circ.

Fins ara no s'han quantificat molts dels aspectes que engloben el món del circ des d'una dimensió global, no es disposen de dades que permetin mostrar a institucions i entitats públiques i privades i a la societat en general la rellevància en el desenvolupament cultural, històric i econòmic a tot l'Estat.

Per dur a terme aquest estudi CircoRed ha creat un equip que ja ha començat a treballar per desenvolupar un document que serveixi com a punt de partida. Després d'una fase pilot de dos anys de reflexions, s'inicia el treball del I Censo de Circ, que es programa en tres etapes.
La primera s'acabarà el pròxim mes de juny de 2021 i té com a objectiu crear un cens de professionals, companyies, espais de circ, circs de carpa i d'altres entitats relacionades amb el sector.

AQUI podeu accedir a l'enquesta i si teniu dubtes podeu contactar amb CircoRed aqui -> info@circored.com

Foto d'Andreas Breitling a Pixabay

Us animem a participar i ampliar el coneixement que les administracions tenen del nostre sector i les nostres necessitats

Compartiu aquesta notícia