Universos Ambulants programa un cap de setmana de circ en carpa al Montseny

L’Associació d’Empreses de Circ de Creació, l’AECC, organitza pel cap de setmana del 25 al 28 de març una trobada a diferents indrets de Sant Esteve de Palautordera amb el nom d’Universos Ambulants.  Durant aquests dies es reuniran al Montseny diferents carpes de circ que acolliran espectacles d’artistes com Marta Sitjà, Jean Philippe Kikolas, Fer Catastrofer, RolaBola el Tortell Poltrona i companyies com la mallorquina Circ Bover.

Universos Ambulants és una iniciativa organitzada pels membres de l’associació amb la voluntat de promoure un punt de trobada entre els creadors de circ i el seu públic, poder seguir construint comunitat i reivindicar la seguretat i essencialitat de la cultura. En aquest sentit, Universos Ambulants presenta la primera trobada de carpes i espais escènics en una primera edició que pretén ser l’inici d’un festival itinerant que realitzarà futures edicions en altres territoris de l’estat.

L’AECC és un col·lectiu format per empreses de tot l’Estat dedicades al circ i a les arts escèniques en general, que disposen de carpes de circ, caravanes o un altre tipus d’estructures d’arquitectura efímera, ja sigui itinerants com estables, i on desenvolupen i produeixen espectacles i formació. Aquesta Associació es va crear el 2011 per generar projectes i activar circuits per al circ, i en formen part el Circ Cric, Nilak, Circ Bover, Asaco Producciones, Teatro Sobre Ruedas, RolaBola, La Caputxeta, i la carpa de Jean Philippe Kikolas.

Durant el festival s'instal·laran 3 carpes de circ (Cric Cric, Domo Kikolas, Carpa La Caputxeta) i dues instal·lacions a cel obert, (Teatro sobre Ruedas i Circ Bover). D'aquesta manera l'Associació compartirà amb la població les seves produccions artístiques en les seves diferents estructures itinerants que convertiran Sant Esteve en un espectacle viu durant 3 dies.

Dins d'aquests universos es podrà gaudir d'una acurada selecció d'espectacles com Allegro Vivace de Tortell Poltrona & Cia, RockCirk de Rolabola (Andalusia), Calor de Jean Philippe Kikolas (Castella i Lleó), Circ a la Fresca de Circ Bover (Illes Baleraes), Punch de Fer Catastrofer (Argentina), Ambicions de Marta Sitjà, Hnos Saquetti d’ Asaco Producciones (Extremadura), Naguis & Bobas de Circ Los (Brasil / Catalunya).

La programació s'ampliarà amb dos Cabarets, la tarda de divendres 26 i dissabte 27, dirigits per Brunette Bros. i en el qual participaran artistes com els del Col·lectiu Nilak, Cia. Barré (Euskadi), Ricky el Professor de tennis (Astúries), Mama Calypso, La Churry, entre d'altres. Tres concerts amenitzaran la trobada d'aquestes companyies amb esperit nòmada i itinerant que carretegen amb  trastos i andròmines, per desembarcar als carrers i places amb els seus universos.

A causa de la situació epidemiològica, els aforaments de les carpes es veuran reduïts, per això tots els espectacles realitzaran diversos passis. Per assistir a les funcions serà necessari la compra prèvia d'entrades, així com l'ús de mascareta, es seguiran rigorosament els protocols de seguretat per a una experiència segura i amb tranquil·litat.

L'AECC, Associació d'Espais de Circ de Creació, d'àmbit peninsular, és un col·lectiu d'empreses del sector de les arts dedicades al circ. Els seus socis tenen en comú l'interès per un circ de qualitat, de recerca i creació de nous llenguatges, a més els uneix que tots posseeixen diferents estructures d'arquitectura efímera tant itinerants com estables, on es desenvolupen i produeixen espectacles, formació i / o esdeveniments escènics .

Una iniciativa de l'Associació d'Empreses de Circ de Creació

Compartiu aquesta notícia