Fira Trapezi crea el Premi Trapezi Peces Audiovisuals

En la seva edició 25 Fira Trapezi ha creat el Premi Trapezi Peces Audiovisuals, un certamen internacional per a incentivar la producció de noves narratives de circ en format audiovisual a través de peces originals d’entre 4 i 10 minuts. AQUI podeu consultar les bases d’aquest premi, al qual es podran presentar projectes fins el pròxim 30 d’abril.

Els premis tindran dues categories:
-Experiències de Circ, per a peces concebudes des d’un punt de vista històric i documental que expliquin projectes, gires, història, documentació, trajectòria, experiències de circ social o que acostin els processos de creació del circ al públic general.
-L’Art del Circ. Valorarà treballs centrats en l’exploració sobre com el circ evoca la bellesa, la proesa, el risc, la superació personal, l’excel·lència tècnica, la narrativa corporal i el fet artístic del circ.

Cada categoría tindrà un projecte guanyador que es donarà a conèixer durant la 25ª edició del festival i que s’emportarà una dotació econòmica de 2.000€.

El jurat i els criteris de valoració
El jurat, que serà independent i de reconegut prestigi, estarà format per perfils provinents de l’àmbit audiovisual i vinculats al circ. En concret, formaran part d’aquest jurat Griselda Juncà Casadellà (Associació de Professionals del Circ de Catalunya), Carles Pitarch Sales (Juandesafinado), Iolanda Fontgivell Pino (directora executiva de Trapezi), Leandro Mendoza Artagaveitia (director artístic de Trapezi) i Neus Molina Alfonso (periodista cultural).

D’entre els participants, es valorarà especialment la col·laboració entre creadors/ores de circ i creadors/ores audiovisuals en la realització de les obres de les dues categories, amb l’objectiu de promoure aquesta unió de dos àmbits professionals com l’art audiovisual i el circ. En la categoria Experiències de Circ es valorarà l’aposta clara de les peces audiovisuals en la difusió del patrimoni de circ immaterial (experiències, vivències...) i material (documentació, arxius...) des de qualsevol de les seves vessants.

En la categoria L’Art del Circ es valoraran la investigació i exploració del llenguatge audiovisual i de com representar el circ en aquest mitjà. La qualitat tècnica que implica una manca de recursos en equips visuals es tindrà en compte però no serà determinant, la finalitat és crear una obra audiovisual sense estar condicionada pels mitjans tècnics.

Per a peces originals de petit format que es podran presentar fins el 30 d’abril.

Compartiu aquesta notícia