L’APCC inicia el procés de reflexió sobre la Central del Circ

Us adjuntem el comunicat de la Junta de l’APCC respecte a l’inici de forma interna del procés de reflexió sobre l’organització i governança del projecte de La Central del Circ. L’APCC, entitat gestora de l’equipament, ja va anunciar la realització durant el 2021 d’aquest procés, i que comptarà amb la participació de veus del sector del circ a més dels socis i sòcies de l’APCC i l’equip i persones usuàries de La Central del Circ. 

A través del butlletí us anirem informant de com es desenvolupa i concreta aquest procés en el pròxims mesos.

COMUNICAT DE LA JUNTA DE L'APCC

“Després de l’experiència viscuda durant tot el procés de selecció per a una nova direcció artística de la Central del Circ, tenim la certesa que hi ha certes qüestions de base que s’han de tornar a revisar per a poder triar/ seleccionar una nova direcció així com el  model i governança de La Central del Circ.  

En l’anterior procés de selecció, van sorgir diferents desajustos en referència tant al procés per validar la tria de la direcció de la Central del Circ, com a la mateixa posició d’aquesta figura. Creiem que són desajustos suficientment importants per no tornar a obrir una nova convocatòria sense resoldre aquestes escletxes que se’ns obren.  

És un moment delicat, difícil i intens, però és en aquest moment on podem construir, posant sobre la taula una sèrie de qüestions que ens cal abordar si volem avançar.  

Des de l’APCC i la Central del Circ, estem intentant dibuixar com ha de ser aquest procés de reflexió, per a poder respondre tots aquests nous reptes sorgits aquests darrers anys. Estem immersos en aquest esbós gens fàcil perquè ens sigui útil, ja que el disseny d’aquest procés legitima el resultat.

Intentarem no dilatar el procés però creiem que és important no anar amb presses. Venim d'un any amb un distanciament social que dificulta tot allò més humà i proper i les divergències necessiten de proximitat per a ser resoltes. No volem decidir seguint el ritme d'un sistema que es regeix per una alta productivitat. No volem ser productius si el producte final no ens crida a una verdadera millora. Amb ganes de canvi, us/ens proposem un exercici de paciència i confiança per a poder treballar amb la tranquil·litat de que tots i totes estem al mateix bàndol."

Després d’un període de definició, ja ha començat de forma interna i té previst demanar les opinions de veus del sector del circ i usuàries de l’equipament

Compartiu aquesta notícia