La 25a Fira Trapezi aposta plenament pel talent nacional i estatal

Fira Trapezi celebra enguany el seu 25è aniversari amb una edició enfocada a la producció local i estatal. A més, per solventar les restriccions de públic marcades per  la COVID-19, s’amplia el nombre de dies i el festival començarà dimecres 12 de maig fins el diumenge 16. Com és habitual, Fira Trapezi comptarà amb activitats enfocades als Professionals del sector del circ.

Després d’haver hagut d’anul·lar l’edició del 2020, Fira Trapezi aposta pel talent de casa, com ha explicat el seu director artístic, Leandro Mendoza: “volem aprofitar la celebració d’aquest quart de segle del Trapezi per recolzar més que mai al sector professional del circ de casa nostra, les noves creacions i impulsar la creativitat i la connexió amb el públic”.

En la presentació del festival, s’ha posat en valor el paper de Trapezi com a aparador del circ contemporani actual, juntament amb espais de creació i projecció i trobades que conviden a la reflexió, el debat i el diàleg de la professió entre programadors i artistes. En aquest sentit, les jornades professionals repetiran el format híbrid de l’any passat amb xerrades presencials que es podran seguir presencialment i virtual.

El cartell d’aquesta 25a edició ha estat encarregat a Marc Sardà, un il·lustrador de Reus format professionalment en el camp de la il·lustració publicitària. La imatge del cartell de la 25a Fira Trapezi mostra un torrent de situacions i objectes abstractes que envaeixen l’espai gràfic, mentre graviten al voltant de l’emblema de la Fira: L’Elefant del Trapezi.

La programació de la 25a edició
Hi haurà una trenta de companyies catalanes i espanyoles per mostrar diversos nous espectacles i re-estrenes.

Enguany, la Fira Trapezi continua apostant per les coproduccions i presenta, en aquesta 25a edició, el segon episodi de l’última producció de la companyia Psirc “Després de tot” titulat “Any 2023 ( any 3 d.T). De quan Alexa va comprar la seva roba a Humana.”
Fira Trapezi ambé acollirà “Desdèmona”, d’Alba Sarraute i les Ofèlies, una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona i Camaleònica Produccions que presenta una reformulació en clau femenina del clàssic Shakespearià Otel·lo a través del cos, la música i, especialment les tècniques de circ.

S’estrenaran a més la nova peça del pallasso Leandre, “Fly Me to the Moon”, en el que conjuntament amb Laura Miralbés ens portarà un tàndem de bicicleta per a dues persones i interpretaran un viatge possible de dos pallassos cap a la lluna, i els mítics Los Galindos estrenaran “Mort de Riure” un espectacle on tres pallassos s’enfronten a un gir inesperat i fugint de la justícia buscaran complicitat amb el públic i fer que tothom s’arrisqui a morir de riure.

També formen part de la programació la companyia madrilenya Nueveuno, que presentaran el seu nou espectacle “Suspensión”, amb coreografies de malabars, manipulació d’objectes, acrobàcies i màgia. La companyia Rolabola, presentarà l’espectale “Rock Cirk”, circ i rock es fusionaran en un espectacle que es desenvolupa amb un llenguatge corporal, expressiu i musical, ple d’humor, on la sorpresa i el risc ens mantindran captivats en tot moment. La companyia Uparte, col·lectiu d’acrobàcies d’alt nivell tècnic, també estarà present amb “Aureo”,
La clausura d’aquesta 25a edició de la Fira Trapezi anirà a càrrec de la Cia Pistacatro i la seva Orquestra de Malabares, un espectacle que relaciona música i circ amb sis malabaristes i una banda municipal. Un concert on els malabaristes formen un ballet aeri i els músics de la banda, fora de la seva zona de confort, participen gairebé com a actors en un espectacle teatral tocant temes i estils fora del comú.

Enguany, també es repetirà el format audiovisual amb memòries poètiques, peces audiovisuals que acosten els processos creatius dels artistes i les companyies al públic general amb la voluntat de difondre el circ des d’una nova perspectiva. Es tracta d’un format iniciat l’any passat fruit de la reformulació del Trapezi a causa de la situació de pandèmia que va tenir molt bona rebuda tant per part dels artistes, com programadors i públic general. En aquest sentit, la organització aposta per mantenir aquesta iniciativa amb la voluntat de repetir-la en futures edicions.

Les entrades es podran adquirir properament a través del web www.trapezi.cat a partir del dia 27 d’abril.
 

Els premis Trapezi Peces Audiovisuals
Enguany, per celebrar els 25 anys, el Trapezi, conjuntament amb l’Institut Municipal Reus Cultura, ha llançat una nova acti-vitat en forma de concurs i fa una crida internacional per participar als “Premis Trapezi Peces Audiovisuals” amb la voluntat d’incentivar la producció de noves narratives de circ en aquest format a través de peces originals de petit format, d’entre 4 i 10 minuts. La convocatòria romandrà oberta fins el 30 d’abril inclòs. La finalitat dels premis és donar visibilitat, a través de l’espai audiovisual i digital, a qualsevol experiència vinculada al circ i que sigui, a més, una exploració sobre com mostrar el circ en l’audiovisual. Els premis comptaran amb dues categories: “Experiències de Circ” i “L’Art del Circ”. El veredicte es farà públic durant la 25a edició de la Fira del Circ Trapezi, assignant un guanyador per cada categoria que s’emportarà una dotació econòmica de 2.000€.

El festival començarà enguany dimecres i s'estendrà del 12 al 16 de maig

Compartiu aquesta notícia