Manifest reivindicatiu del Dia Mundial del Circ 2021

El manifest reivindicatiu del Dia Mundial del Circ 2021 critica l'increment de la precarietat que està vivint el sector del circ a causa de la pandèmia de la COVID-19 i la manca de cura i atenció a la cultura per part de les administracions. A més, el text posa en valor el treball i esforç dels professionals del circ en tots els àmbits, i els encoratja a continuar treballant per aquesta art escènica en què el risc és imprescindible.

Com ja ve sent habitual els darrers anys, la Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya, la XECC ha encarregat el manifest reivindicatiu del Dia Mundial del Circ a professionals del sector, en aquest cas  Serena Vione i Andrea Martínez, directores d’Encirca’t, Maiol Pruna exalumne i artista emergent, i Bet Corominas, representant dels alumnes de l’escola Encirca’t. Aquest text es llegirà en els actes organitzats per l'associació Tub d'Assaig de Terrassa, que compten amb el suport de l'APCC, i també us proposem que el llegiu en totes les altres activitats organitzades per celebrar el Dia Mundial del Circ (el tercer dissabte d'abril, enguany el dia 17).

AQUI PODEU CONSULTAR l'Agenda completa d'actes previstos al voltant del DMC 2021.

AQUI podeu llegir el text sencer del manifest, i volem destacar els seus últims paràgrafs:

"Avui no reclamem. Avui cridem que, després d’un any de pandèmia i sentint-nos permanentment a la corda fluixa, amb caigudes, volant sense rumb, intentant agafar alguna pilota per sobreviure, tirarem endavant. I tenim l’esperança que la conjuntura actual provocarà un punt d’inflexió cap a una situació millor. Que els que governen ho facin per a tothom.

Estem convençudes que el circ és una eina social i cultural molt potent, necessària i essencial.

Més que mai, en un món on ens tapem la boca i falten abraçades, necessitem veure els somriures a través dels ulls, les orelles i els cors. Necessitem recuperar la confiança i la cohesió, la il.lusió, el joc, les relacions humanes…. i la màgia del “ tot és possible”.

I això és el que el circ sap fer molt bé."
 

Text d'Andrea Martínez, Serena Vione, Maiol Pruna i Bet Corominas

Compartiu aquesta notícia