Més de 50 activitats de circ arreu de Catalunya per celebrar el Dia Mundial del Circ

L'agenda del Dia Mundial del Circ recull més de 50 activitats de circ arreu del territori entre el 9 i el 25 d'abril. Aquesta és una eina de difusió elaborada per l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) amb la col·laboració dels espais i entitats organitzadores i les companyies i professionals participants, per tal difondre i celebrar el Dia Mundial del Circ, que se celebra el tercer dissabte d'abril. AQUI podeu consultar tota l'agenda, recordeu clicar a sobre de cada imatge per trobar més informació sobre les dates i horaris.

Manifest del Dia Mundial del Circ

En aquests actes des de l'APCC convidem a llegir el Manifest reivindicatiu pel DMC 2021, enguany escrit a vuit mans per Serena Vione i Andrea Martínez, directores d’Encirca’t (escola de circ a Arenys de Munt), Maiol Pruna exalumne i artista emergent, i Bet Corominas, representant dels alumnes de l’escola Encirca’t. El manifest és un encàrrec que sorgeix de la Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya (la XECC).

El manifest critica l'increment de la precarietat que està vivint el sector del circ a causa de la pandèmia de la COVID-19 i la manca de cura i atenció a la cultura per part de les administracions. A més, el text posa en valor el treball i esforç dels professionals del circ en tots els àmbits, i els encoratja a continuar treballant per aquesta art escènica en què el risc és imprescindible.

AQUI podeu llegir el text sencer del manifest, i volem destacar els seus últims paràgrafs:

"Avui no reclamem. Avui cridem que, després d’un any de pandèmia i sentint-nos permanentment a la corda fluixa, amb caigudes, volant sense rumb, intentant agafar alguna pilota per sobreviure, tirarem endavant. I tenim l’esperança que la conjuntura actual provocarà un punt d’inflexió cap a una situació millor. Que els que governen ho facin per a tothom.

Estem convençudes que el circ és una eina social i cultural molt potent, necessària i essencial.

Més que mai, en un món on ens tapem la boca i falten abraçades, necessitem veure els somriures a través dels ulls, les orelles i els cors. Necessitem recuperar la confiança i la cohesió, la il.lusió, el joc, les relacions humanes…. i la màgia del “ tot és possible.


I això és el que el circ sap fer molt bé."

Celebració a Terrassa

Enguany l'APCC dóna suport a la celebració del DMC organitzada per l'associació Tub d'Assaig a Terrassa, on també es llegirà el manifest. A més, està previst que el dissabte 17 tinguin lloc una mostra de creacions en residència, tallers de circ, la presntació del llibre "Professionals del circ social" i el Cabaret de Circ d'Artistes de la Xecc. AQUI trobareu més informació sobre les activitats a Terrassa.

Una eina molt útil per conèixer els espectacles i tallers organitzats del 9 al 25 d'abril

Compartiu aquesta notícia