En perill l'espai de circ Cronopis davant la subhasta de l'edifici de Can Fugarolas

Aquest matí la federació d'entitats que habiten a Can Fugarolas a Mataró han denunciat el perill en què es troba aquest projecte perquè l'edifici que ocupen es subhasta i el seu contracte de lloguer vàlid fins el 2026 podria perillar. Can Fugarolas acull un dels espais de circ més importants de Catalunya quant a creació i formació, Cronopis. A Barcelona un altre espai de circ es troba en risc, es tracta de LaBonita, resident al barri de Poblenou. Des de l'APCC volem donar suport a aquests dos projectes de circ, dos dels més importants del territori català.

Desconeixement de la subhasta

Per part de les entitats de Can Folgarolas s'ha denunciat que per part de l'administració de l'Estat s'hagi posat l'edifici en subhasta sense informar-los com a inquilins. Per tal d'assessorar-se legament la federació ha contactat el despatx d'advocats del Col·lectiu Ronda, i ja s'han personat als jutjats per aturar el procediment de subhasta i fer conèixer que la nau està llogada a una federació d'una vintena d'entitats socials i culturals amb més de 300 persones associades, entre elles Cronopis, que ofereix espai d'entrenament, creació i formació en circ.

La federació reivindica que abans que es traslladessin a Can Folgarolas, l'edifici estava abandonat i deteriorat, i que han estat els membres de les diferents associacions els que, amb el seu treball, han aconseguit que sigui un referent de la vida associativa i cultural a Mataró.

La Bonita, amenaçada per un pla urbanístic d'oficines al 22@ de Barcelona

D'altra banda, l'espai d'entrenament, creació i formació La Bonita del barri del Poblenou de Barcelona també està en risc perquè l'edifici que ocupa al carrer Cristobal de Moura està afectat per un pla urbanístic d'oficines. En aquest cas enguany el projecte ha acabat de pagar el crèdit que havia demanat per adequar la nau, i finalment el pla urbanístic tira endavant, seria la quarta vegada que LaBonita ha de canviar de seu.

La Bonita fa formació per a professionals de circ i també per a persones aficionades (adults i infants), un total de 200 que es reparteixen en la vintena de classes setmanals. A més, aquesta cooperativa compta amb 360 socis i sòcies, amb qui duu a terme tasques d’acompanyament laboral, i també s'encarrega de la dinamització cultural de projectes diversos al territori

AQUI podeu llegir el manifest fet públic avui per Can Fugarolas (Mataró) i AQUI podeu consultar més informació sobre les dificultats amb què es troba el projecte La Bonita al barri del Poblenou de Barcelona.

A Barcelona també està en risc La Bonita al Poblenou

Compartiu aquesta notícia