Actuacions, jornades i eines compartides: actualitat del Pla d'Impuls del Circ 2019-2022

* Actuacions pel territori *
La segona edició de Pobles de Circ ha començat amb el taller de circ de les Ntelades a Talarn.

La Producció Nacional de Circ acaba la seva gira per Catalunya el dissabte 22 de maig al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet. A Catalanya s'hauran dut a terme 18 actuacions incloent l’estrena l’estiu passat al Grec Festival de Barcelona, i s'hi s’afegeixen altres 3 funcions al Circo Teatro Price de Madrid i una actuació al Teatre Principal de Palma de Mallorca.
Malgrat que  la gira a Catalunya arribi al seu final, "Estat d’emergència" es mantindrà viu i actiu més enllà i fora del Pla d’Impuls ja que ha entrat a formar part del circuit Circo a Escena impulsat per el INAEM, La Red Española de Teatros i CircoRed.

La posada en marxa de la carpa del projecte Nilak serà a Vilalba dels Arcs (Tarragona) la primera quinzena de novembre. Més informació després de l'estiu!

* Grups de treball *
Han confluït a Fira Trapezi dues mesures del PIC que reuneixen professionals de l'àmbit del circ i de la cultura: Esfera Circ a nivell català i A Catalan Journey a nivell internacional.

Per una banda, Reus ha estat l'escenari físic de la segona sessió de la temporada 2020-2021 d'Esfera Circ que ha estat dinamitzada pels artistes Wanja Kahlert, Adrià Montaña i Judith Obach.  Durant dos dies, les persones participants han vist diferents espectacles i conversat amb alguns/es artistes de la programació del festival així com els fundadors de Trapezi i l'actual direcció artística del festival. L'etapa següent d'Esfera Circ serà a la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà a mitjans de juliol.

S'ha donat també el tret de sortida de A Catalan journey, la mesura d'internacionalització, de manera virtual i en connexió amb Trapezi. La mesura reuneix nou professionals d'Europa que participaran en quatre trobades que aniran conformant un panorama ampli i divers de l’actualitat de la creació de circ al nostre territori. Basades al Regne Unit, Holanda, Bèlgica, Alemanya, Suïssa, Letònia i Lituània, aquestes persones programen festivals i/o temporades i són actives a diferents xarxes locals i europees.

* Jornades *

Després de l'ajornament del novembre, la Jornada de visibilització de centres de formació en circ de Catalunya se celebrarà finalment el dissabte 19 de juny a l'Arts Santa Mònica. Organitzada pel CAC Rogelio Rivel, reunirà centres de tot el territori que compartiran experiències i reptes. Es podran veure també números de circ d'algunes escoles i es projectaran i s'exposaran imatges de diferents centres.
En relació a la jornada, l'APCC - en col·laboració amb l'Ateneu Popular 9 Barris, Encirca't, Cronopis, La Crica Fem Circ i el CAC Rogelio Rivel - ha realitzat una enquesta per censar i mapejar el sector de la formació. L'enquesta ha tingut molt bona resposta ja queha recollit informació de 49 projectes.

AQUI més informació sobre la jornada del 19 de juny

El 7 de juliol, l'Arts Santa Mònica acollirà la jornada Circ i món empresarial impulsada per l'APCC en col·laboració amb el Servei de Desenvolupament Empresarial - ICEC - Departament de Cultura i produïda per Both. Aquesta jornada donarà a conéixer les potencialitats del circ en l'entorn de l'empresa no cultural i buscarà establir sinergies entre els dos sectors.

Finalment, l'Ateneu Popular 9 Barris està preparant per la tardor una jornada al voltant de la mesura Circ social i comunitari. Des de fa uns mesos, una treintena de professionals reflexionen, debaten i fan recerca sobre circ social i comunitari tot realitzant un mapa d'entitats i projectes de circ que, malgrat la seva diversitat, aspiren a fomentar el desenvolupament de comunitats i a generar impactes en la societat: circ social, creació comunitària des del circ, circ en accions humanitàries, circ en el sistema educatiu formal, etc.

La intenció d'aquest esforç és donar visibilitat al sector i ajudar a enxarxar-lo, de cara a generar intercanvis de coneixement i construir estratègies d'acció compartides. Si participes en algun projecte que encaixa en aquest perfil i que es realitza a qualsevol punt del territori català, no dubtis a contactar-nos! (recerca@ateneu9b.net).

* Circ als mitjans *

La mesura #ressonacirc ha permès l'elaboració d'un dossier adreçat als mitjans i altres canals de comunicació per actualitzar la seva mirada sobre el circ. Està actualment en fase de maquetació i aviat es donarà a conèixer als mitjans. En paral·lel, l'APCC prepara una sala de premsa que posarà a l'abast dels periodistes imatges actuals de circ.

Dissabte 19 de juny, Jornada de visibilització de centres de formació en circ de Catalunya

Compartiu aquesta notícia