L’Escola de Teatre i Circ d’Amposta i el col·legi Cèsar Martinell del Pinell guanya el premi Baldiri Connexions

El projecte Cerç de Circ de l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta i l’escola Cèsar Martinell del Pinell de Brai ha estat un dels deu guanyadors del premi Baldiri Connexions 2021 que atorga anualment la Fundació Carulla.Els dos centres ebrencs, l’escènic i l'educatiu, han sumat forces per crear un projecte que es basa en la introducció de les arts escèniques a les aules per tractar temes
curriculars des d’una perspectiva interdisciplinària i artística, tot fomentant la capacitat
de resiliència que necessiten els infants i joves davant els reptes actuals.

El projecte vincula les dues comarques Montsià i Terra Alta amb la intersecció entre arts escèniques i l’educació. L'experiència és dura a terme durant el proper curs escolar i respondrà als objectius d’apropar les arts escèniques als infants de l'escola Cèsar Martinell, democratitzar l'accés a la formació artística i generar experiències art-educació i compartir-les. El premi està dotat amb 4.000 euros i una formació que ofereix la Fundació Carulla.

Com explica el director del centre ampostí, Jordi Príncep, enguany hi havia 133 projectes damunt la taula, i només 10 n'han resultat guanyadors. Durant Cerç de Circ l’alumnat podrà descobrir les diferents disciplines del circ i passar pel procés creatiu d’elaboració d’una peça escènica, a la vegada que s’estableix un diàleg entre els dos centres per tal d’elaborar i revisar mètodes.

La iniciativa es basa en la introducció de les arts escèniques a les aules

Compartiu aquesta notícia