Convocatòria per a la compra de fotografies per al Banc d'Imatges de l'APCC

L’APCC organitza una convocatòria adreçada a professionals de la fotografia de circ per l’adquisició d’imatges per al seu projecte de banc d’imatges per a mitjans de comunicació. Aquest banc d’imatges, que començarà a crear-se enguany, està pensat com una eina a disposició dels periodistes per il·lustrar notícies i articles amb fotografies del circ català actual. Serà complementari al dossier que estem elaborant en el marc de la mesura #ressonacirc, que vol descriure la realitat actual del circ català per tal que els mitjans coneguin millor el nostre àmbit, i puguin renovar l’imaginari habitual sobre el circ i diversifiquin els estils, artistes i companyies que tenen com a referents.

El banc d’imatges començarà a funcionar amb un nombre modest d’imatges de les quals disposem dels seus drets de propietat intel·lectual, amb la intenció de fer-lo créixer any rere any. Només podrà ser utilitzat de forma gratuïta pels mitjans de comunicació, que s’hauran d’inscriure’l per utilitzar-lo, i no es podrà utilitzar en cap cas per a fins comercials.
A continuació us detallem els detalls d’aquesta convocatòria.

#ressonacirc, mesura del Pla d'Impuls del Circ

#ressonacirc és una de les 11 mesures del Pla d'Impuls del Circ 2019-2022 i està organitzada per l'APCCl, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i la col·laboració de l'Arts Sant Mònica. El Pla d’Impuls del Circ 2019‐2022 és una iniciativa del Departament de Cultura i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC) que compta amb el suport del Grec Festival de Barcelona i l’Institut Ramon Llull, la col∙laboració del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, l’Ateneu Popular 9Barris, La Central del Circ, La Vela de l’Estruch, la Xarxa d’Espais del Circ de Catalunya (XECC) i Nilak, i la complicitat de diversos municipis, entitats i equipaments de Catalunya. El Pla d’Impuls del Circ té com a objectiu principal crear un escenari d’oportunitats per a la promoció i difusió del circ en la vida cultural, social i econòmica del país i més enllà de les nostres fronteres.

Convocatòria per a la compra de fotografies per al Banc d’imatges de l’APCC


L’objecte d’aquesta convocatòria és l’adquisició per part de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) d’imatges fotogràfiques relacionades amb el circ català, obra de professionals de la fotografia que treballin habitualment per aquesta art escènica.

Aquestes fotografies nodriran, juntament amb d’altres imatges ja en disposició de l’APCC, un banc d’imatges de circ que té com a objectiu facilitar material fotogràfic a mitjans de comunicació. En cap cas les imatges es cediran per a usos comercials.

Les fotografies poden recollir diferents aspectes del circ actual, però s’afavoriran aquelles que posin especial atenció en els següents temes:
-    Processos de creació de circ
-    Entrenament de circ
-    Circ i societat

Condicions:

-Es tracta d’una convocatòria per a professionals de la fotografia dedicats/des a l’àmbit del circ.
Cada fotògraf/a pot enviar un màxim de 3 fotografies.
-Les fotografies no seleccionades no seran utilitzades per l’APCC.
-Les persones participants hauran de cedir a l’APCC mitjançant un contracte els drets de propietat intel·lectual necessaris per dur a terme l’objecte de la present convocatòria.
Comissió de selecció
-La selecció de les fotografies anirà a càrrec d’un jurat format per Clàudia Brufau (Comunicació L’Estruch), Borja Lozano (Comunicació Ateneu Popular de 9Barris), la Comissió de Comunicació de l’APCC i oficina de l’APCC.
-Preu: Cada imatge serà remunerada a través d’una factura per un import de 90€+ iva
En total, el pressupost total amb què compta l’APCC és de 900 € i es seleccionaran un total d’10 fotografies.
-Per tal d’oficialitzar aquesta  cessió, el fotògraf/a i l’APCC signaran un contracte de cessió de drets de propietat intel·lectual elaborat per l’advocada de l’associació, Andrea Leunda.

Termini


-Les fotografies s’hauran d’enviar per wetransfer al correu apcc@apcc.cat fins el 24 de juny, i posteriorment durant el mes de juliol comunicarem les fotografies escollides.
-El pagament es durà a terme com a màxim 30 dies després de l’enviament de cada factura.

Foto Marta García Cardellach

Oberta per a fotògraf/es professionals de l'àmbit del circ fins el 24 de juny

Compartiu aquesta notícia