LaCrica celebrarà el seu 10è aniversari amb una gala al Kursaal

La Sala Gran del Kursaal de Manresa acollirà el dissabte 10 de juliol a les 20 h la Gala de celebració dels 10 Anys de l’associació de circ LaCrica. Amb aquesta gala, a càrrec de professors  i professores de LaCrica i que comptarà amb números de diverses disciplines del circ, l’associació celebrarà els 10 anys d’activitat dedicada a la formació de circ a la Catalunya central. Més de 2.500 alumnes d’entre 4 i 40 anys s’han format en classes regulars durant aquesta dècada a LaCrica. Però si s’hi afegeixen els Tallers de Circ realitzats arreu del territori la xifra creix fins a 8.000 persones, entre infants, joves i adults.

A la Gala del dia 10 de juliol es veuran números de diferents disciplines com ara trapezi doble, corda, equilibris de mà a mà, clown, màstil xinès… a càrrec dels professors i professores actuals de LaCrica, amb diversos artistes convidats. Les entrades per veure l’espectacle tenen un preu de 12 euros (8 € per als menors de 12 anys) i es poden comprar AQUI. Durant la Gala s’aplicaran les mesures recomanades per les autoritats sanitàries, amb una reducció de l’aforament i l’ús de mascareta durant tota la funció.

Centre de formació de referència a la Catalunya central
La formació de circ a Catalunya té com a referent l’Ateneu Popular de 9 Barris, on des dels anys 80 s’ofereixen cursos regulars d’algunes disciplines de circ. L’any 1998 es crea la primera escola de circ, amb una formació complerta de les disciplines bàsiques: l’escola Rogelio Rivel. No és fins l’any 2007 aproximadament que es comença a descentralitzar l’oferta de formació de Barcelona capital  i comencen a crear-se centres de formació  arreu del territori com ara Tub d’assaig a Terrassa (2007), Cronopis a Mataró ( 2008), Circo Los a Sant Celoni (2010), La Circoteca a Valls (2012) 0 Saltimbanqui a Vilanova i la Geltrú (2014). LaCrica (2010) és l’escola de formació referent a la Catalunya Central.

A més a més de formació, des de LaCrica s’ha organitzat en diverses ocasions la Gala de Circ de Festa Major de Manresa al teatre Kursaal, amb artistes catalans i internacionals. Una Gala que s’ha transformat en el Festival de Circ, un cap de setmana farcit d’activitats de circ a Manresa, que enguany tornarà els dies 3 i 4 de setembre al Kursaal i a l’Anònima.

El local de LaCrica a Manresa està ubicat a l’edifici del teatre Conservatori, a l’espai Sant Domènec, i el de Berga -obert el 2016- a l’antic cinema de la ciutat, dos espais amb molta història. La pandèmia va fer aturar l’activitat formativa el març de 2020. El curs 2020-2021 es va iniciar amb restriccions i totes les mesures però el novembre es va haver de tornar a aturar l’activitat. Aquest estiu l’activitat tornarà amb les classes dels tallers d’estiu, la primera quinzena de juliol.

És una de les escoles de referència en la formació de circ per la qual han passat més de 2.500 alumnes d’entre 4 i 40 anys de la Catalunya central

Compartiu aquesta notícia