L'Ateneu Popular de 9Barris elabora un mapatge de projectes de circ social i comunitari

L'Ateneu Popular 9 Barris està elaborant un mapa d'entitats i projectes en l'àmbit del circ aplicat a comunitats. Es tracta de situar pràctiques que, mitjançant el circ, aspiren a generar impactes en la societat i el desenvolupament comunitari: circ social, creacions comunitàries des del circ, pallassos d'hospital, circ en accions humanitàries, circ en el sistema educatiu formal, etc.

Concretament, estan realitzant entrevistes per recollir informació sobre activitats dutes a terme a qualsevol part de Catalunya entre el 2019 i l'actualitat.

Si considereu que la vostra entitat o un projecte en el que participeu hauria de ser inclòs en aquest mapa, poseu-vos en contacte amb Guille Vidal-Ribas (recerca@ateneu9b.net) abans del 15 de juliol.

Saber qui forma part d'aquest col·lectiu i quins projectes existeixen ajudarà a enxarxar el sector, compartir informació sobre metodologies, desenvolupar línies de treball estratègiques i ser més visibles per a les administracions i altres agents socials.

A més a més, els resultats derivats d'aquest estudi desembocaran en la creació d'una base de dades en format web, d'accés obert per a totes les persones que tinguin interès en aquest tipus de pràctiques. També s'hi referenciaran recursos i documentació relacionada que serà motl útil per exemple, per facilitar la implementació de la perspectiva de gènere en projectes de circ social o sobre metodologies per fomentar la inclusió de persones amb diversitat personal en pràctiques de circ.

Aquestes iniciatives s'inscriuen en la mesura Circ Comunitari del Pla d'Impuls del Circ, coordinada per l'Ateneu Popular 9 Barris, on se celebrarà una jornada el dissabte 6 de novembre de 2021.

El Pla d'Impuls del Circ inclou 11 mesures per promoure el circ català actual i és una iniciativa de l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya i el Departament de Cultura.

Foto: Borja Lozano

Si vols formar-ne part tens temps fins el 15 de juliol

Compartiu aquesta notícia