Pensem junts i juntes els reptes i el futur del circ a Catalunya

El 23 i 24 d’octubre es duran a terme les Jornades del Sector del Circ al Konvent de Berga. Es tracta d’una trobada impulsada per l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) amb l’objectiu que hi participin tots i totes les professionals. Aquestes jornades volen dur a terme una reflexió interna del sector, i ser un espai de relació per a conèixer a d’altres persones de l’àmbit del circ català i els seus projectes. L’objectiu és discutir en comú quins són els reptes i proposar plans de futur per tal d’enfortir el circ a Catalunya.

En AQUEST FORMULARI us podeu inscriure fins el dia 20 d'octubre,de moment una vuitantena de persones ja han anunciat que hi participaran! Esperem que sigui del vostre interès i que hi pugueu assistir. Creiem sincerament que aquestes Jornades han de ser un èxit de participació per donar veu a tota la diversitat del circ!

Sabem que unes jornades en cap de setmana poden dificultar l'assistència d'artistes que estiguin treballant, i de cara a pròxims debats tindran lloc entre setmana.

Perquè unes jornades ara?
L’aparició el 2004 de l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya, APCC, va propiciar la vertebració del sector del circ i ha donat impuls a la posada en marxa de polítiques institucionals a favor del circ per començar a situar-lo al mateix nivell que la resta d’arts escèniques, amb el Pla Integral del Circ el seu moment i la culminació en la creació de La Central del Circ i el Pla d’Impuls actual.

Algunes coses han canviat, unes han millorat, altres no tant…

Les JORNADES DEL SECTOR DEL CIRC DEL 23 I 24 D’OCTUBRE  han de permetre fer una reflexió interna, parlar, conèixer als i les noves professionals del sector així com als projectes, els recents  i els veterans, i  discutir en comú quins són els reptes, proposant plans de futur  a mig, curt i llarg termini que ens il·lusionin, per tal d’enfortir l'àmbit del Circ a Catalunya i les nostres professions.

Aquesta jornada està oberta a tota la gent que participa del circ a Catalunya en tota la seva diversitat.

Objectius
Els objectius de les Jornades són:
 
• Identificar els reptes actuals del circ a Catalunya
• Desenvolupar un full de ruta a llarg termini per treballar aquests reptes de futur
• Reforçar la cohesió i la confiança entre tots els agents 

Temes a debatre
Les jornades tractaran quatre temes principals per al desenvolupament del circ a Catalunya: Polítiques públiques respecte al circ, Formació, Territori i Creació.

Aquests temes es van decidir en la trobada preparatòria del passat 22 de juliol, oberta a tothom, i s’han concretat en la darrera reunió celebrada el 27 de setembre. 

AQUI podeu consultar un document més aprofundit sobre aquests continguts.

Les persones assistents podreu triar en quin grup voleu participar, i els resultats de cadascun i els consensos finals es posaran en comú amb la resta de grups perquè tothom estigui al corrent del treball de tots els grups.

Programa

DISSABTE 23 d’octubre
10h. Arribada, benvinguda i esmorzar
10.30h – 12:30 Debats per grups
13h. Vermut
14.30h. Dinar
16h – 19h Debats per grups
20h. Actuació de Sweet Chilli Company + 22h Open Stage de Los Informalls  (8€ amb reserva prèvia)

DIUMENGE 24 d’octubre
9.30h. Esmorzar
10.30h – 12:30 Conclusions (presencial i via zoom, AQUI L'ENLLAÇ. (la sessió serà enregistrada)
13h. Vermut cloenda

ASPECTES PRÀCTICS


Inscripció: L’assistència les jornades és gratuïta per a tothom. Les inscripcions es fan a través d’AQUEST FORMULARI fins el  20 d'octubre.

Lloc: Les Jornades tenen lloc AQUÍ, al Konvent de Cal Rosal a Berga.

Transport públic: Hi ha un autobús de la companyia ALSA des de Barcelona, la parada de Konvent es diu Colònia Rosal. El primer bus surt de l’estació del Nord de Barcelona a les 9.20h i arriba al Konvent a les 11.20h. El preu és de 15,30 per trajecte. AQUÍ podeu consultar més informació.

Compartir cotxe:
Des de l’APCC intentarem posar en contacte persones que pugen en cotxe des de diferents indrets i places lliures amb persones que necessiten transport, recollirem informació a través del formulari d’inscripció.

Menjars: l’APCC juntament amb l’equip del Konvent ens encarreguem de l’organització de les jornades i assumirem les despeses dels esmorzars i vermuts de dissabte i diumenge  i del dinar del dissabte.

Dissabte vespre: el 23 d’octubre a les  20:00h hi ha la mostra de la companyia resident al Konvent Sweet Chilli Company, que tindrà un cost de 8 euros i després l'Open Stage de Los Informalls.  Si voleu assistir-hi, indiqueu-nos-ho al formulari i us posarem en contacte amb l’equip del Konvent.
 Per al sopar el Konvent instal·larà una foodtruck, el cost del sopar va a càrrec de cada assistent.

Allotjament dissabte nit: per a les persones que vulguin assistir a les jornades dissabte i diumenge, el Konvent de Berga pot oferir algunes plaçes molt limitades per dormir.
Aquesta limitació d’allotjament ens fa prioritzar les persones que vulguin participar també a la sessió de conclusions del diumenge.  
Si compteu amb furgoneta, el Konvent sí que us pot oferir espai per acampar.

Diumenge: continuarem els debats, consolidant les conclusions del dia anterior. Les persones que no puguin quedar-se podran seguir la jornada online a través de Zoom, us enviarem l’enllaç de connexió.

Per qualsevol altra pregunta, us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu projectes@apcc.cat i el telèfon 93 3560931 (de 10h a 15h).

Allarguem les inscripcions fins dimecres 20 d'octubre a les Jornades del Sector del Circ

Compartiu aquesta notícia