Jornada de Circ social i Comunitari el pròxim 6 de novembre

El proper dissabte 6 de novembre se celebrarà la Jornada de Circ Social i Comunitari a l’Ateneu Popular 9Barris. Serà un espai de trobada per a persones, entitats i institucions interessades en el circ com a mitjà per fomentar la justícia social i el desenvolupament personal i comunitari.

Els objectius d’aquesta jornada són explicar els processos de treball en el marc de la mesura “Circ Comunitari” del Pla d’Impuls del Circ, facilitar la trobada i la descoberta mútua entre persones i entitats amb objectius afins i crear col·lectivament espais d’aprenentatge i d’intercanvi de coneixements. 

Les places són limitades i les inscripcions es poden fer en AQUEST ENLLAÇ.

Aquesta acció s’inscriu en la mesura “Circ Comunitari” del Pla d’Impuls del Circ (2019-2022), dissenyada pel sector i dins la qual s’han dut a terme processos de treball col·laboratiu i de recerca orientats a visibilitzar, potenciar i enxarxar el teixit del circ amb impacte social a Catalunya.

El terme “circ comunitari” s’empra en aquest context com a paraigües per fer referència a múltiples pràctiques que connecten amb el món socioeducatiu, la salut, l’atenció a la diversitat, els feminismes o l’acció comunitària, entre altres camps, i que fan servir metodologies com les derivades del circ social, els pallassos d’hospital, l’educació per l’art o les arts comunitàries.

La mesura “Circ Comunitari” és gestionada per l’Ateneu Popular 9Barris, amb la participació de desenes de professionals del sector amb vinculacions a nombroses entitats i territoris. En la mateixa línia, aquesta jornada ha estat dissenyada per una comissió oberta, que alhora s’ha basat en els desitjos i propostes realitzades per persones del sector en sessions de treball convocades el passat mes de juliol.
 
PROGRAMA

9:45-10:30 // Acollida i esmorzar

10:30-10:45 // Apertura de la jornada

10:45-11:15 // Retorn de la mesura “Circ Comunitari” del Pla d’Impuls del Circ

    Històric i estat de la qüestió
    Processos en curs: circsocial.cat i mapatge català de projectes i entitats

 11:15-13:30 // Circuit participatiu per temes:

    Resignificació del concepte de circ social
    Circ i perspectiva de gènere
    Circ inclusiu: diversitat funcional

13:30-15:00 // Dinar

15:00-15:45 // Dinàmica per decidir col·lectivament els continguts de la tarda

15:45-18:30 // Espais d’intercanvi de coneixements (teòrics i pràctics)

18:30-19:00 // Tancament de la jornada

20:00-21:30 // Cabaret: Lokal de Risc (vinculat a les temàtiques de la jornada)

 
IMPORTANT: La inscripció a la jornada no inclou l’entrada al Lokal de Risc: cal reservar-la a la web de l'Ateneu partir del 21 d'octubre.

Si teniu precs o dubtes, si us plau, poseu-vos en contacte amb: recerca@ateneu9b.net

Ja estan obertes les inscripcions

Compartiu aquesta notícia