Trobades de programadors/es internacionals i projectes de circ catalans amb "A Catalan Journey"

A Catalan Journey, la mesura d'internacionalització del  Pla d’Impuls del Circ 2019-2022, ha dut a terme el passat mes de setembre dues trobades en connexió amb l’edició 2021 de Fira Tàrrega. Durant la Fira han assistit presencialment 6 del 10 programadors/es participants en aquest projecte, que han tingut l’oportunitat de veure en el marc del festival 10 espectacles de circ “fets a Catalunya”, i els dies 28 i 29 de setembre es van celebrar trobades online.

Trobada a Fira Tàrrega

Per generar un espai de trobada proper i distès entre aquests professionals europeus i les companyies de circ programades a Fira Tàrrega, l’APCC ha organitzat, en el marc de la mesura d’internacionalització i en col·laboració amb la fira, un dinar en un espai reservat, per tal d'incentivar converses directes i pausades entre professionals europeus i creadors i creadores de circ de Catalunya.

Posteriorment, el 28 i 29 de setembre ha tingut lloc la segona de les trobades virtuals de la mesura: Connected to Fira Tàrrega | Circus around Catalunya. Els i les participants de A Catalan Journey van conèixer la tasca de suport a la creació de Fira Tàrrega de la mà de la seva directora artística Anna Giribet, i d’artistes del seu programa de suport a la creació:  Joan Català, Hâa Collective, Cia 104º, Escarlata, Pau Palaus i Manolo Alcántara.

En una segona reunió online aquest programadors/es internacionals han pogut també descobrir projectes del territori que donen suport a la creació de circ com Tub d’Assaig 7,70, l’Estruch de Sadabell i el Konvent de Berga. A la vegada cadascun d’aquests espais ha presentat un dels projectes artístics que acompanya.

AQUI podeu veure les càpsules de vídeo que Julián Waisbord ha fet de cadascun d'aquests binomis creatius: Circ Pistolet a Tub d’Assaig, Ino Kollektiv a l’Estruch i La Chinche Negra al Konvent de Berga. I per complementar aquesta mirada sobre el circ al territori, s’ha parlat de dues iniciatives que contribueixen, dins del Pla d’Impuls del Circ 2019-2022, a difondre el circ a llocs on no té o gairebé no tenia presència: Nilak i Pobles de Circ.

A Catalan Journey segueix aquesta tardor amb un viatge de representants de festivals i espais de creació  de Catalunya als festivals Circolo (Països Baixos) i Theater op de Markt (Bèlgica), festivals participants de les trobades celebrades a Catalunya. I el novembre, els dies 16 i 18, es realitzarà una trobada-formació sobre internacionalització adreçada al sector del circ.

La mesura d'internacionalització del Pla d'Impuls del Circ també ha donat protagonisme a la creació a espais del territori

Compartiu aquesta notícia