El Pla d'Impuls del Circ viatja a Bèlgica i Holanda per promoure la internacionalització del circ català

El Pla d'Impuls del Circ viatja a Bèlgica i Països Baixos els pròxims dies per promoure la internacionalització del circ català a través de les seves mesures "A Catalan Journey" i "Esfera Circ". Programadors/es, periodistes i responsables d'Ajuntaments visitaran els festivals Circolo (Tilburg) i Theater op de Markt (Neerpelt), referències del circ a nivell internacional i on els pròxims dies es programen nombrosos espectacles. 

A Catalan Journey

Una delegació  de professionals catalans dedicats a la promoció i creació de circ viatja a aquests dos festivals de referència per al circ europeu, amb l’objectiu de donar a conèixer el circ català i d’intercanviar experiències i enfortir els lligams amb els programadors i agents d’arreu que assisteixen als certàmens.

La missió catalana l’integren Erik Varea, organitzador del festival Circ Picat, Albert López, coorganitzador de la Fira del Circ de La Bisbal; Anna Giribet, directora artística de Fira Tàrrega; Gebra Serra, coordinadora de Fira Trapezi; Mireia Llunell, directora de L’Estruch, Marc Olivé, integrant de l’equip de direcció i continguts del Mercat de les Flors, Juliette Beaume, coordinadora del Pla d’Impuls del Circ i Amèlia Bautista, tècnica de l’APCC. A més, la delegació estarà acompanyada de representants de Catalan Arts de l’Institut Català de les Empreses Culturals i de l’Institut Ramon Llull.

Al llarg del seu recorregut pels dos festivals, els programadors/es catalans es reuniran amb homòlegs estrangers, tot seguint una agenda detallada que inclou l’intercanvi amb el teixit creatiu i professional local.

Alhora els equips de Theater op de Markt, que ha programat els catalans Companyia de circ "eia" i Joan Català, i de Circolo explicaran detalladament als professionals catalans els seus programes de suport a la creació i a la difusió de circ.

En el marc de la mesura ‘"A Catalan Journey” ja s’han fet diverses trobades entre agents catalans i internacionals, fins ara aprofitant la celebració de festivals d’arts escèniques a Catalunya. Coincidint amb Fira Trapezi es va realitzar un focus sobre l’escena actual de circ a Catalunya, i el setembre, a Fira Tàrrega, es va organitzar un dinar entre professionals internacionals i les companyies catalanes programades a la fira i una sessió centrada en circ i territori.

El mes de novembre aquesta mesura organitza dues formacions per promoure la internacionalització del circ català, AQUI trobareu més informació i el formulari d'inscripcions.

El 2022, A Catalan Journey tindrà continuïtat amb dues noves trobades entre el món del circ català i agents europeus a l’entorn de Circ d’Ara Mateix i de Fira Trapezi.

Aquestes accions tenen com a objectiu visibilitzar el talent creatiu del sector del circ de Catalunya, incentivar la relació sostinguda entre artistes i programadors/es  europeus a mig i llarg termini, fidelitzar la participació d’aquests programadors/es a festivals del Catalunya i generar noves oportunitats de difusió a l'estranger.

Esfera circ

En paral·lel i durant les mateixes dates, també es desenvoluparà un itinerari més de la mesura "Esfera Circ", que realitza un programa d’acompanyament a professionals de la cultura a diversos espais tant nacionals com internacionals, per difondre i ampliar els coneixements sobre circ per facilitar l’accés d’aquest art al circuit d’arts escèniques de Catalunya i generar a la vegada una xarxa de relacions estable entre el món de la recerca i la creació (els i les artistes) i el de la gestió i la comunicació cultural a Catalunya.

Els i les integrants del grup seleccionat per a la mesura visitaran espais de circ de Brussel·les, ciutat considerada l’epicentre del circ contemporani europeu, això com també el festival Theater op de Markt (Neerpelt - Bèlgica).

En aquesta acció hi participen Marta Alarcón, tècnica de cultura de l’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles; Anna Jiménez, tècnica de Cultura i joventut de l’Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà; Laura Francès, tècnica de cultura de l’Ajuntament de Celrà; Sílvia Feixes, tècnica de cultura i directora del Teatre de La Garriga; Amaranta Gibert, directora del Teatre de Lloret; Maite Subirats, tècnica de cultura de l’Ajuntament d’Amposta; Jordi Basomba, gerent del Teatre Kursaal de Manresa i representant del Programa “Anem al Teatre” (Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona) i les periodistes Núria Juanico, del Diari Ara, i Ibana Piñero, redactora de cultura de TV3. La missió comptarà amb la dinamització dels artistes de la companyia PSIRC Adrià Montaña i Wanja Kahlert. La Central del Circ és l’entitat que coordina aquesta mesura; en representació de l’entitat assistiran a la missió Anna Bosch, gerent, Mila Rodríguez, tècnica de comunicació i Marissa Paituví, mediadora. També hi participarà  Johnny Torres, exdirector artístic de La Central.

El Pla d'Impuls del Circ 2019-2022

El Pla d’Impuls del Circ 2019-2022 és una iniciativa del Departament de Cultura i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC) que té com a objectiu principal crear un escenari d’oportunitats per a la promoció i difusió del circ en la vida cultural, social i econòmica del país més enllà de les nostres fronteres.

Foto Marta García Cardellach

Representants de festivals, Ajuntaments i mitjans de comunicació coneixeran dos festivals de referència

Compartiu aquesta notícia