Demà s'inaugura la carpa de Nilak a Vilalba dels Arcs (Terra Alta)

El projecte Nilak s'inaugurarà aquesta setmana a Vilalba dels Arcs (Terra Alta), on romandrà fins el 14 de novembre, oferint una programació d'arts escèniques contemporànies d'espectacles, tallers, exposicins i creacions amb la població local. Nilak s'ha fet realitat gràcies a les aportacions del Pla d'Impuls del Circ 2019-2022 i de la Fundació Carulla, que li va atorgar el Premi Carulla 2020.

El projecte, liderant per l'artista Oriol Escursell i que compta amb un nombrós equip de col·laboradors i col·laboradores, donarà el tret de sortida a les seves activitats el dia 5 de novembre en un acte d'inauguració que comptarà amb la presència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga.

Nilak aposta per descentralitzar les arts escèniques dels grans nuclis urbans i convertir els pobles de l’àmbit rural en l’epicentre de les arts escèniques en viu,  i per això té com objectiu visitar les comarques sense teatre (una de cada quatre a tot Catalunya). Després de Vilalba dels Arcs, la carpa visitarà la Conca de Barberà i l'Alt Urgell.

La proposta es du a terme amb una carpa mòbil que té les condicions tècniques necessàries per desenvolupar espectacles, tallers, exposicions i creacions durant una estada de 15 dies a cada població. Aquestes activitats es treballen juntament amb els habitants locals per generar una immersió al territori i establir-ne el diàleg i la cocreació, en especial amb les escoles. Així doncs, una part important de la seva estada serà la creació comunitària d’un espectacle amb professionals i gent local i es representarà els dies 12 i 13 de novembre.

Foto Marta García Cardellach

Fins el 14 de novembre oferirà una programació de circ, teatre i dansa i creació comunitària

Compartiu aquesta notícia