L’equip d’Encirca’t posa en marxa un projecte de Centre d’Investigació Pedagògica en circ a Arenys de Mar

L'escola formació en circ Encirca’t ha anunciat l’inici d’un projecte de  Centre d'Investigació Pedagògica a Arenys de Mar. Es tractarà d’un espai dedicat a la formació de circ com a eix principal, on poder fer intercanvis i programar monogràfics, cursos regulars, seminaris, fer recerca, creació amb joves i molt més en temes de pedagogia de circ. La iniciativa ocuparà la carpa que fins ara utilitzava l’escola Rogelio Rivel a Nou Barris, que es traslladarà a un terreny privat d’Arenys de Mar.

L'escola Encirca’t actualment està ubicada a Arenys Munt, en un espai que ha d’abandonar enguany, i de cara a l’any que ve es traslladarà a la carpa que es plantarà a Arenys de Mar. Però aquest projecte no serà l’eix central del nou espai, des de l’equip d’Encirca’t (Serena Vione i Andrea Martínez) s’ha avançat que es vol crear un equip per fer néixer un espai de treball associat, horitzontal i amb competències. Per més endavant també s’imaginen un centre de residència, creació i exhibició i trobades per a joves.

L’Ajuntament d’Arenys de Mar dóna suport al projecte, i actualment s’està avançant en els temes de llicències i preparació del terreny.

El projecte es donarà a conèixer el 18 de desembre al matí durant la Festa del Circ a l'Encirca't (Arenys de Munt) per celebrar el seu 10è aniversari.


Crida a la participació de persones interessades
Des d’Encirca’t es fa una crida a persones que persones que vulguin participar del disseny i constitució del projecte, creant una cooperativa p una altra forma jurídica. Andrea Martínez i Serena Vione proposen la forma de cooperativa pels valors de l'economia social, l'autoocupació, el treball en xarxa, la horitzontalitat, i la  igualtat d'una cooperativa.

“Volem créixer com a equip i crear un grup motor que vulgui donar vida a un projecte d'aquesta dimensió, fomentant la recerca, l'intercanvi, la formació i promoció de l'art del circ en l'àmbit de la pedagogia per infants i joves, i formació de formadors per persones adultes”, expliquen des d’Encirca’t.

Si esteu interessades/ts en participar en aquest projecte us podeu posar en contacte amb Encirca’t a través d’aquest correu info@encircat.org.

Utilitzarà una vela cedida per l'escola Rogelio Rivel

Compartiu aquesta notícia