Anna Confetti, Los Galindos, Júlia Campistany, cia Vöel, Col·lectiu TQM, Mur, cia Seon i Circ Cric, guardonats als Premis Zirkolika

Les companyies Anna Confetti, Los Galindos, Júlia Campistany, cia Vöel, Col·lectiu TQM, Mur, Circ Cric i cia Seon són algunes de les que han estat guardonades amb els premis Zirkolika 2021. La Nit de Circ organitzada per la revista especialitzada Zirkolika va celebrar-se de nou a la carpa del Circ Històric Raluy al Moll de la Fusta de Barcelona i va comptar amb la pallassa Alba Sarraute com a presentadora.

Destaquem que l'APCC va atorgar el premi a la millor iniciativa per a la projecció del circ, amb 1.500€ de dotació, a la Fira de Circ de La Bisbal d'Empordà pel seu llarg recorregut i l'incansable actitud de tirar endavant, sent la Fira de circ més antiga de Catalunya i de més recorregut dins l'Estat. La Fira fa una aposta decidida per la difusió,  la promoció i l'exhibició de les arts del circ, integrant també les dimensions formatives i educatives i  treballant sempre en clau de sector de manera positiva. A més, Zirkolika va dedicar la gala a Lola Casademont, membre de l'equip de la Fira, que va morir fa pocs mesos.

A la gala, com ja és habitual, van actuar alguns dels artistes guardonats i guardonades l'any passat, com Federico Benini, els pallassos de Bucráa Circus o cia Pakipayá, entre d'altres.

Noche de premios y noche de reivindicación de las madres artistas, con una Alba Sarraute embarazada que presentó una gala muy redonda y muy bien conducida y que reunió a unas 500 personas en el Circo Histórico Raluy y contó también con la participación de muchos de los hijos e hijas de los artistas invitados.

La trapezista Júlia Campistany va guanyar el premi a millor artista emergent, Mort de riure de Los Galindos va obtenir el premi especial, el col·lectiu TQM va guanyar el guardó a millor espectacle de carrer amb Volov (l'accèsit va ser per a Dones d'aigua de la cia Vöel), i A la Fresca d'Anna confetti va aconseguir el premi al millor espectacle de pallasses.

El millor espectacle de sala va ser Infinit de la cia Seon, Mystike le grand cirque va guanyar el millor espectacle de circ de carpa i el número de patins acrobátics dels germans Holler i Kimberly Zavatta va ser guardonat com a millor número de circ.

De tu a tu del col·lectiu Mur va guanyar el premi al projecte de circ social i el premi a la trajectòria va ser per la trapezista Graziella Galán.

 

L'APCC atorga el premi a Millor Iniciativa per a la Projecció del Circ a la Fira de Circ de La Bisbal d'Empordà

Compartiu aquesta notícia