Dos espectacles coproduïts per La Central del Circ s’estrenen a Barcelona i Terrassa, en el marc deTRANS-Mission

El projecte TRANS-Mission arriba aquests dies a la seva fase d’exhibició, i ho fa a Barcelona i Terrassa on es podrà veure el treball de dues companyies que van ser seleccionades per beneficiar-se d’aquest programa de suport i acompanyament: la Compagnie Lapsus (França) , que presentarà Six pieds sur terre; i Atempo Circ (Catalunya), amb la proposta Aprendre, començar a perdre. També en aquest context se celebrà el divendres 4 de maig, una jornada professional amb taules rodones de reflexió i debat sobre el valor de la creació.

TRANS-Mission és un projecte de col·laboració per millorar el suport a la creació, la producció i la difusió de circ contemporani, amb l’objectiu de contribuir a professionalitzar el sector i fer augmentar el seu reconeixement a escala internacional. Es tracta d’una de les accions inscrites en el marc del Programa Cultura de la Unió Europea i reuneix quatre Centres de Creació, entre els quals es troba La Central del Circ. Els altres centres que hi participen són l’Espace Catastrophe (Brussel·les), La Grainerie (Toulouse) i Zelig (Torí) associada al Festival Mirabiglia (Fossano).

Se celebrà el divendres 4 de maig, una jornada professional amb taules rodones de reflexió i debat sobre el valor de la creació.


Atempo Circ

Aprendre començar a perdre, es podrà veure el 29 d’abril al Teatre Alegria de Terrassa. Mitjançant una reflexió sobre els processos d’aprenentatge del circ, aquest projecte parla de la força i de l’obsessió, del combat de la vida i de la nostra decadència, que ens toquen i ens canvien.
La companyia Atempo Circ neix a Barcelona l’any 2009 amb la intenció de desenvolupar el llenguatge circense en relació amb altres arts del moviment. La seva proposa gira al voltant del desenvolupament escènic del circ, amb la seva dramatúrgia i poesia pròpies, basades en el moviment, el risc, la coreografia dels objectes i la llum.
Socis APCC: Descompte del 25% a taquilla presentant el carnet de soci

Cie Lapsus

Six pieds sur terre es presentarà el 4 i 5 de maig a l’Ateneu Popular 9Barris. Una guerra ha passat per aquí… Sis joves, tal i com saben jugar els nens, es reinventen un món i busquen perles ocultes sota la runa. L’escenografia esdevé un material lúdic, al fil d’un espectacle enginyós que combina humor, domini del moviment i creativitat.

Acrobàcia i mà a mà conformen el vocabulari de base de la Compagnie Lapsus. El artistes es van conèixer a finals dels 90 a l’escola de circ de Lyon. Diversos anys junts en un taller de creació amateur i una formació preparatòria han forjat la seva identitat artística i una sòlida amistat. Els uns i els altres es dispersen entre 2003 i 2005 per les escoles professionals del Lido i de Lomme per descobrir noves dinàmiques i mirades. Les experiències inicials els animen a retrobar-se, com si fos una evidència, gairebé una necessitat. La Compagnie Lapsus es crea el 2010, per donar forma a les seves ganes creatives.


 

El projecte d’Atempo Circ 'Aprendre, començar a perdre' es podrà veure el 29 d’abril al Teatre Alegria de Terrassa i la Compagnie Lapsus presentarà '¡Six pieds sur terre' el 4 i 5 de maig a l’Ateneu Popular 9Barris

Compartiu aquesta notícia