S'estrena el documental sobre els 25 anys del festival Trapezi

La Fira de Circ de Catalunya Trapezi estrenarà aquest cap de setmana el documental "Trapezi. Art, espectacle i vida", creat per commemorar els 25 anys del festival. L'estrena tindrà lloc al Teatre Bartrina de Reus diumenge 20 de març i a la Filmoteca de Catalunya el dilluns 21 de març.

El documental, de gairebé una hora, ha estat dirigit per Teresa Turiera i Erol Ileri, amb la selecció de continguts de l'actual director del festival, Leandro Mendoza, i mostra els espectacles, les tècniques i la creació i el llenguatge amb el qual el Trapezi ha anat conformant un nou imaginari sobre el món del circ.

El documental inclou tres trames:

1. Com ha sorgit el circ català. Contingut polític social i com s’ha alimentat.

2. Reus i el circ, més enllà de trapezi.

3. El Trapezi en si mateix. Com ha nascut, processos, companyies, bellesa plàstica, el cos treballant, com el circ contemporani ha travessat les dramatúrgies; com ha travessat límits més enllà del cos.

Després de l'estrena a Reus i Barcelona el documental també es veurà a través de TV3 en el marc de la Fira Trapezi, entre d'altres ocasions.

El documental inclou un recull d’entrevistes a diversos artistes, material d’arxiu i rodatges dels espectacles més populars viscuts als carrers i places de Reus durant més de dues dècades i permetrà descobrir com es generen les noves creacions que han anat configurant les diverses disciplines del circ contemporani.

Primeres espectacles confirmats

D'altra banda, el festival ja ha anunciat tres estrenes de nous espectacles que es podran verue a Reus del 12 al1 5 de maig. Es tracta de "L'Y - Ànsia per volar", d'Yldor Llach, "Sweat & Ink" de Barcode Circus Company (Canadà) i "Maña" de Cia. Manolo Alcántara.

La Fira ja ha anunciat tres estrenes d'espectacles de circ

Compartiu aquesta notícia