Més de 50 activitats arreu del territori a l'agenda del Dia Mundial del Circ 2022

L'agenda del Dia Mundial del Circ recull més de 50 activitats de circ arreu del territori entre l'1 i 24 d’abril. Aquesta és una eina de difusió elaborada per l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) amb la col·laboració dels espais i entitats organitzadores i les companyies i professionals participants, per tal difondre i celebrar el Dia Mundial del Circ, que se celebra el tercer dissabte d'abril i que habitualment s'estén a diverses setmanes del mes d'abril. AQUI podeu consultar tota l'agenda, recordeu clicar a sobre de cada imatge per trobar més informació sobre les dates i horaris.

Manifest del Dia Mundial del Circ
En aquests actes des de l'APCC convidem a llegir el Manifest reivindicatiu pel DMC 2022, enguany escrit pel professor del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel David Marfil “Txupi”. El manifest és un encàrrec que sorgeix de la Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya (la XECC).

El text vol reivindicar que “el Circ està viu, que és una professió forta i necessària per a la comunitat” i fa especial èmfasi en “reivindicar la figura dels formadors i formadores, aquelles persones que sota la lona d’una vela, al carrer, a sales o naus transformades en espais de circ, transmeten els seus coneixements a les diferents generacions de joves artistes. Fan de pares i mares, de terapeutes, ens ofereixen unes espatlles on plorar, ens aporten fortalesa i ens ajuden a lluitar per aconseguir complir els nostres somnis, tot compartint els seus coneixements i aprenentatges . És un ofici que s’es¬cull per vocació, en la seva feina els formadors i formadores obren el seu cor i ànima. Una professió a vegades poc reconeguda i valorada. Sense la seva tasca no tindríem la qualitat de Circ que podem veure i xalar avui en dia.”

David Marfil destaca que “els espais de Circ a Catalunya cada dia som més nombrosos, això ens assegura que les Arts del Circ continuïn vives i cada cop més fortes, amb més valentia i decisió, amb més convicció, més coordinades i unides.”.

Aquest creixement explica que “les noves generacions pugen com l’espuma, amb ganes, amb seguretat i confiança, amb un esperit reivindicatiu i cada cop més joves. Les seves creacions aporten més crítica de caràcter social, expressen les seves inquietuds, la llibertat del gènere i la fusió amb noves tècniques.”,

AQUI podeu llegir el text sencer del manifest.

Celebració a un nou espai, La Bau (Les Franqueses del Vallès)
Enguany l'APCC dóna suport a la celebració del DMC organitzada pel nou espai de circ La Bau, situat a les Franqueses del Vallès. El dia 23 d’abril organitzen espectacles i tallers de circ, a més de la lectura del manifest i el passi del documental sobre els 25 anys de Fira Trapezi. AQUI podeu consultar l'agenda completa del dia 23 a La Bau.

LOGO del Dia Mundial del CIRC

AQUI us podeu descarregar el logo del Dia Mundial del Circ, disseny de David Torrents per a l'APCC perquè tot l'àmbit del circ el pugui utilitzar i englobal així totes les activitats d'aquesta celebració.

El manifest escrit per David Marfil "Txupi" reivindica la figura dels professionals de la formació en circ

Compartiu aquesta notícia