El Manifest del Dia Mundial del Circ reivindica la figura dels formadors i formadores

El Manifest reivindicatiu pel DMC 2022 és un text  enguany del professor del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel David Marfil “Txupi”. El manifest és un encàrrec que sorgeix de la Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya (la XECC) i reivindica la figura dels formadors i formadores de circ. AQUI podeu llegir el manifest.

El text vol reivindicar que “el Circ està viu, que és una professió forta i necessària per a la comunitat” i fa especial èmfasi en “reivindicar la figura dels formadors i formadores, aquelles persones que sota la lona d’una vela, al carrer, a sales o naus transformades en espais de circ, transmeten els seus coneixements a les diferents generacions de joves artistes. Fan de pares i mares, de terapeutes, ens ofereixen unes espatlles on plorar, ens aporten fortalesa i ens ajuden a lluitar per aconseguir complir els nostres somnis, tot compartint els seus coneixements i aprenentatges . És un ofici que s’es¬cull per vocació, en la seva feina els formadors i formadores obren el seu cor i ànima. Una professió a vegades poc reconeguda i valorada. Sense la seva tasca no tindríem la qualitat de Circ que podem veure i xalar avui en dia.”

David Marfil destaca que “els espais de Circ a Catalunya cada dia som més nombrosos, això ens assegura que les Arts del Circ continuïn vives i cada cop més fortes, amb més valentia i decisió, amb més convicció, més coordinades i unides.”.

Aquest creixement explica que “les noves generacions pugen com l’espuma, amb ganes, amb seguretat i confiança, amb un esperit reivindicatiu i cada cop més joves. Les seves creacions aporten més crítica de caràcter social, expressen les seves inquietuds, la llibertat del gènere i la fusió amb noves tècniques.”,

AQUI podeu llegir el text sencer del manifest.

La XECC ha encarregat enguany el text a David Marfil "Txupi"

Compartiu aquesta notícia