Jornada de debat i treball sobre un futur segon Pla d’Impuls del Circ

El pròxim 28 d’abril de 10h a 14h tindrà lloc a l’Estruch de Sabadell la primera de les accions per valorar com hauria de ser un possible segon Pla d’Impuls del Circ, una Jornada de debat i treball per a tot el sector del circ. Aquesta trobada es planteja com un espai per avaluar el pla que ara acaba i debatre i elaborar les grans línies de treball al voltant d’un futur Pla d’Impuls. Ja us podeu inscriure AQUÍ, és molt important la vostra participació i que recollim una varietat d’opinions i punts de vista.

Durant la sessió es presentarà el tancament i l’avaluació del Pla d'Impuls del Circ 2019-2022, (podeu trobar els materials generats per cada mesura AQUI) i es generarà la metodologia per generar un programa ampli, posant l’accent en les necessitats del sector i els objectius generals.

Avaluació Pla d’Impuls del Circ 2019-2022
El Pla d'Impuls del Circ 2019-2022 s'està acabant. Aquest 2022 només dues de les onze mesures segueixen en actiu amb activitats que s'havien ajornat per la pandèmia: la mesura de formació amb la segona Jornada de visibilització dels espais de formació en circ que se celebrarà el pròxim 28 de maig i A Catalan Journey, la mesura d'internacionalització amb dues accions d'aquí al maig 2022 a Fira Trapezi i Circ d’Ara Mateix.

Creiem que ara és hora, doncs, de posar la mirada sobre tot allò dut a terme des del desembre de 2019 fins ara per a poder fer-ne un balanç abans de començar a treballar nous reptes del sector i la proposta del Departament de Cultura de generar un nou Pla d’impuls del Circ amb data d’inici durant el 2023. Aquest futur pla estaria emmarcat en l'elaboració i desenvolupament d'altres plans per la resta de sectors artístics.

AQUI podeu consultar el document d'avaluació del Pla i AQUI el material elaborat amb motiu del Pla d'Impuls del Circ 2019-2022) (documentació, videos).
.
Què és un Pla d’Impuls
Recordem que els Plans d'Impuls són una eina concreta per reforçar, amb accions específiques, l'escenari d'oportunitats del sector, i apuntar estratègicament aquells àmbits amb més necessitats o que poden estendre els seus efectes.

Procés participatiu de treball

Per aquesta raó, des de l’APCC generem un procés de treball que durant gran part del 2022 ens portarà a pensar, debatre i concretar quin és el PIC que els sector demana.  

Objectius de la trobada del 28 d’abril

•        Generar el consens necessari per tirar endavant la proposta d’elaboració d’un nou Pla d’Impuls del Circ.
•        Exposar i compartir els indicadors del PIC 2019-2022 perquè puguin servir de referència per elaborar una segona proposta de PIC.
•        Debatre quines són les necessitats estructurals dels sector, quines són les més urgents i quines es poden treballar a través d’un PIC.
•        Generar els materials necessaris per dur a terme un procés obert i accessible a la major part d’opinions. 

Dijous 28 d'abril de 10h a 14h a l'Estruch de Sabadell

Compartiu aquesta notícia