Més de 20 espectacles de circ a Fira Trapezi 2022

La 26ª edició de Fira Trapezi tindrà lloc del 11 al 15 de maig i en els seus 20 espectacles incorporarà companyies internacionals com els francesos Les Petits Bras, la canadecna Barcode Circus i la brasilera Barnabô. A més la fira estrenarà els nous espectacles d’Yldor Llach “L’Y – Ànsia per volar”, coproducció amb la Fira, i “Maña”, un espectacle-instal·lació sense text de Manolo Alcántara, Premi Nacional de Circ 2021.

Per altra banda, la companyia Manolo Alcántara, Premio Nacional de Circ 2021 concedit pel Ministeri de Cultura, estrenarà “MAÑA” un espectacle-instal·lació sense text que es configura a partir de la construcció d’un arc gegant fet amb caixes molt pesades. Utilitzant la menor força possible i ajudant-se per una tecnolo¬gia precària, aquest espectacle directe i transparent, treballa molt amb el silenci i busca la intimitat amb els objectes i sobretot amb el seu pes. Una exhibició on la clau, és l’enginy.

Enguany, la Fira Trapezi acollirà propostes d’arreu del món. És el cas de Barcode Circus Company, companyia de Montreal que presentarà a Reus el seu espectacle “Sweat & Ink”, un exercici innovador que duu als límits el circ contemporani i que la companyia canadenca estrena a Catalunya esdevenint un dels espec¬tacles capdavanters de la programació internacional. L’espectacle és una exploració de la memòria i les relacions a través de la metàfora acrobàtica, on quatre persones lluiten amb les seves pròpies imperfeccions i limitacions mentre s’enfronten a la pròpia fragilitat de la memòria.

Un dels actes més destacats de Trapezi serà, un any més, el Cabaret, que tindrà lloc sota la carpa de la Plaça Anton Borrell i que estarà dirigit per Marta Sitjà i presentat per Mama Calypso i Lolo Fernández. A l’espectacle hi participaran: Cirque Barcode, Graziella Galan, Les Tripotes, INO Kollektiv, Aleksandra Savina, Pablo Molina, Duo Requiém, Col·lectiu MUR, Circonautes i Cia Vetus Venustas.

A més, també actuaran a Fira Trapezi INO Kollektiv, una reflexión de sobre el pes de les dones, i les artistes Carla Farreny i Vivian Friedrich, amb propostes que fan referència a l’artesania de la ceràmica i del vidre respectivament.

Altres companyies que formen part del festival són Circ Los, Flying Pikmis, Col·lectiu TQM, Companyia de Circ "eia", Cia d'es Tro, La Banda Teatro i Tripotes la Compagnie.

Abans de donar el tret de sortida a la Fira Trapezi, arribarà Trapezi a les Escoles, una iniciativa que acosta l’art del circ als centres escolars de la ciutat de Reus. En aquesta edició, els espectacles que circularan pels patis de les escoles són “Rutines” de la companyia Ambi2 i “Allegro Andante” dels brasilers Barnabô. Ambdues companyies també formen part de la programació oficial del Trapezi.

Enguany, la programació d’aquesta edició, també comptarà amb la projecció del documental “Trapezi. Art, espectacle i vida”, estrenat el passat 21 de març a la Filmoteca de Catalunya i preestrenat el 20 de març al Teatre Bartrina de Reus. El documental commemora els 25 anys del Trapezi mostrant l’essència de la Fira del Circ de Catalunya al llarg de més de dues dècades.

Activitats professionals

Recordeu que Fira Trapezi organitza diverses activitats professionals des del dimecres fins dissabte, i que els socis i sòcies de l'APCC compteu amb una quota d'inscripció professional de 15€. Més informació AQUI.

Torna la programació de companyies internacionals amb Les Petits Bras, Barcode Circus i Barnabô

Compartiu aquesta notícia