Pròxima reunió del procés participatiu per elaborar el Protocol Marc d'Antiviolències masclistes en l'àmbit del circ

L’APCC ha iniciat el passat mes d’abril l’elaboració d’un Protocol Marc antiviolències masclistes en l’àmbit del circ. L’objectiu de l’associació és que el sector disposi d’un protocol base perquè els i les professionals i la diversitat d’entitats i projectes de circ a Catalunya (companyies, escoles, espais de creació, festivals, etc) tinguin una base per encarar l’elaboració de protocols més específics per al seu espai o projecte. Des de l’APCC considerem que per dur-lo a terme és imprescindible la participació de les persones que treballen en l’àmbit del circ.

Ja s'han celebrat tres reunions del procés, i la pròxima serà el 6 de maig a La Central del Circ (Barcelona) de 10h a 12h (segona sessió mixta). El treball es durà a terme de la mà de la cooperativa Fil a l’agulla, especialitzada en aquest àmbit. I AQUI trobareu el formulari per inscriure-us a la trobada del pròxim divendres. Totes les trobades són presencials.

La següent sessió tindrà lloc dilluns 30 de maig a l'Ateneu Popular de 9Barris (Barcelona), de 10h a 12h, i està oberta només a la participació de les persones assistents a les anteriors trobades que volen participar a la comissió de seguiment del Protocol. Serà una reunió de feedback sobre el protocol ja creat.

Un protocol imprescindible i urgent
Considerem que hores d’ara disposar d’un protocol marc és indispensable per al sector, és una eina que necessitem i amb la qual podrem encarar amb la seguretat del consens els abusos que es donin en l’àmbit del circ.

Des de l’APCC tenim la voluntat política de posar l’ètica de la cura al centre del debat, treballar per a la prevenció del sexisme, de les discriminacions per raó de sexe i gènere, de les violències masclistes i, en particular, de les violències sexuals.

Som conscients i volem conscienciar que els possibles assetjaments i agressions no són conflictes entre dues persones, sinó que impliquen el conjunt del sector i que cal que disposem d’eines al nostre abast per fer-hi front.

Proposta de treball de Fil a l’agulla  
Es tracta una cooperativa que acompanya a persones i grups en processos de presa de consciència amb vocació de transformar i incidir, amb experiència en el foment del feminisme a les organitzacions i en la gestió de les agressions masclistes. AQUI podeu consultar més informació sobre aquesta entitat.

La seva proposta requereix de la participació del sector perquè el protocol reculli la realitat del circ, però també perquè la comunitat s’apropiï d’aquesta eina i els seus objectius. Aquest protocol també pot ser una oportunitat per a consolidar la comunitat circense.

Els objectius són:   
    •    Obrir un espai on compartir el nostre sentir, vivències, aprenentatges i tensions derivades del procés de gestió d’agressions masclistes patides fins al moment.  

 •    Fer un procés comunitari de sensibilització i de canvi de cultura vers les agressions masclistes i LGTBfòbiques per a poder-les identificar i fer-los-hi front. Passar de la cultura de la normalització, negació i impunitat a la cultura del compromís amb la seva erradicació i la presa de responsabilitat respecte els danys que generen.  

   •    Dissenyar un protocol marc de gestió d’agressions masclistes i LGTBIfòbiques per al sector, que pugui ser una eina adaptable a les diverses necessitats i realitats dels i les professionals i projectes que en formen part.

Aquest divendres 6 de maig de 10h a 12h a La Central del Circ

Compartiu aquesta notícia