Terrassa acull la 2a Jornada de Visibilització de Centres de Formació en Circ de Catalunya el proper 28 de maig

Després de mesos de treball, el proper 28 de maig tindrà lloc la 2a JORNADA DE VISIBILITZACIÓ D'ESPAIS DE FORMACIÓ EN CIRC DE CATALUNYA, una de les accionsde la mesura de Formació inclosa al Pla d'impuls del circ 2019-2022. Recollint l’experiència de la primera jornada duta a terme el mes de juny de 2021 i que va permetre conèixer els projectes existents i les seves inquietuds i reptes, aquesta segona trobada pretén seguir amb la línia traçada i proposa constituir una xarxa formal d'espais de formació en circ perquè aquest sector aconsegueixi més reconeixement a nivell institucional i social.

Aquesta segona jornada està organitzada i supervisada per un grup motor format per diverses entitats i persones dedicades o vinculades a la formació en circ de diversos indrets del territori català, i la coordinació ha anat a càrrec de l’Associació de Circ Tub d’Assaig 7.70, que l’acollirà a les seves instal·lacions a Terrassa (carrer Sant Leopold, 63).

La sessió tindrà lloc de 9h30 a 19h30, i a partir d’una radiografia inicial de la formació en circ a Catalunya, inclourà diferents taules rodones i debats sobre la invisibilització d’aquest sector i com enfortir-lo a través de la creació d’una entitat que permeti agrupar els diferents centres i escoles per tal de representar el sector de la formació. A més, a la tarda es dedicarà una taula rodona a debatre sobre la pedagogia de la formació en circ i la jornada acabarà amb una mostra d’alumnes de diferents espais.

Com a document adjunt trobareu el programa detallat i la imatge del cartell de la jornada.

Acció inclosa dins del Pla d’Impuls del Circ
Cal tenir en compte que la formació en circ està en creixement arreu de Catalunya, i que, segons el Catàleg d’espais de formació en circ, elaborat el 2021, existeixen més de 53 espais dedicats a aquest àmbit. AQUI podeu consultar el catàleg elaborat pel Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, entitat coordinadora de la mesura de Formació del Pla d’Impuls.

El Pla d’Impuls del Circ 2019-2022 és una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya que ha desenvolupat 11 mesures per desenvolupar i promoure el circ en diferents àmbits com la internacionalització, la comunicació, les gires o bé la formació.
 

L’objectiu és crear una entitat d’espais de formació de circ per aconseguir més reconeixement

Compartiu aquesta notícia