La Central del Circ organitza el primer Festival de Circ i Educació

La Central del Circ organitza el primer Festival de Circ i Educació
Del 31 de maig al 2 de juny amb diverses mostres dels alumnes d’escoles del barri del Besòs-Maresme

Els dies 31 de maig i 2 de juny a La Central del Circ organitza el 1er Festival de Circ i Educació, que inclourà diverses mostres a càrrec dels/les alumnes dels centres educatius del barri Besòs-Maresme i els artistes que durant aquest curs han format part dels projectes Creadors EN RESiDÈNCiA i Caixa d’Eines.

L’entrada és lliure però cal fer la inscripció a través del correu: info@lacentraldelcirc.cat

Programa
Dimarts 31 de maig


-12h. Mostra ‘TOP Circus – Els alumnes màgics’, a càrrec dels i les alumnes de 5è de les escoles Eduard Marquina i Concepción Arenal, acompanyats/des per els/les artistes Maria Padilla, Xavier Sisquella i Xavi Cervera, en el marc del projecte Caixa d’Eines. (Sala Posada en Escena).

Sinopsi
Al llarg del curs, els i les alumnes d’aquestes escoles han anat coneixent i treballant diferents disciplines del Circ com són l’acrobàcia aèria, els malabars i acrobàcia a terra i els i les professores de circ hem tingut l’oportunitat de compartir l’univers dels/les nostres alumnes i enriquir amb experiències conjuntes, la nostra feina com a artistes, creadors/es i formadors/es.

-13h. Inauguració de les instal·lacions fotogràfiques ‘Traç-pas’, a càrrec dels i les alumnes de l’Institut Joan Fuster, i ‘Mosaic’, a càrrec dels i les alumnes de l’Institut l’Institut Josep Comas i Solà, del programa Creadors EN RESiDÈNCiA 2020/21. (Diversos espais de La Central del Circ).

Dijous 2 de juny

-12h. Mostra ‘Japi Môments’, a càrrec dels i les alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Barri Besòs, acompanyats per l’artista Lucha Emilia, en el marc del projecte Creadors EN RESiDÈNCiA 2021/22. (Diversos espais de La Central del Circ)

Sinopsi
Ens imagino en un escenari, la gent fent moltes fotos amb flaix. Crec que a l’escenari podrem ser qui vulguem i fer allò que desitgem: soc la directora i cantarem com les sirenes. Està tot a les fosques i, després, llums fluorescents, cordes i trapezis, colors i confeti per tot arreu. Portarem roba conjuntada i una mica extravagant, roba xula, fins i tot amb faldilla i un make-up tipus Eufòria. Amb un pot de pintura em pintaré la mà… Podríem expressar patiment o la realitat de les coses, podríem parlar de la frustració per la societat, com vol callar la nostra veu. Sortirà bé.

13h. ‘Per a Tu per a Mi Par Ti Party’, a càrrec dels i les alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Josep Comas i Solà, acompanyat per l’artista Ileana Ortega, en el marc del projecte Creadors EN RESiDÈNCiA 2021/22. (Sala Posada en Escena)

Sinopsi
Hem mirat cap a dins i, a dins, hem trobat una festa.
En aquesta posada en escena celebrem la vida: allò que som, allò que desitgem, els reptes que se’ns presenten, les dificultats que tenim, l’arribada de l’estiu… A la nostra festa no hi ha lloc per a la por ni la vergonya, només hi ha emoció perquè la vida sempre pot ser emocionant i divertida. La vida té moltes facetes.
Aquesta Par Ti party és la nostra cara més emocionant i sincera que us volem mostrar. Deixarà de ser només nostra i serà també vostra.
Uns dies abans de les mostres, els i les alumnes faran una residència a La Central per acabar de preparar l’actuació i d’aquesta manera viure com és un procés de creació fins al final.


Projectes Caixa d’Eines i Creadors EN RESIDÈNCIA

Caixa d’Eines és un projecte impulsat per Pla de Barris, amb la col·laboració de La Central del Circ, que fa servir les arts com a eina socioeducativa i de desenvolupament d’infants i joves.
Creadors EN RESiDÈNCiA és un projecte ideat per l’Associació A Bao A Qu i desenvolupat per l’ICUB i el Consorci d’Educació de Barcelona. El projecte introdueix la creació contemporània als centres públics d’educació secundària a través del contacte directe i continuat d’un creadors amb els estudiants.

Del 31 de maig al 2 de juny amb diverses mostres dels alumnes d’escoles del barri del Besòs-Maresme

Compartiu aquesta notícia