Torna el festival La Palanca amb programació local, estatal i internacional

El festival La Palanca del municipi d’Esparreguera celebrarà enguany la seva segona edició amb més espectacles de companyies catalanes, estatals i internacionals. Destaca en la programació l’artista nascut a la localitat, Manolo Alcántara, que actuarà amb “Déjà vu” i “Maña” i que va rebre el 2021 el Premio Nacional de Circo del Ministeri de Cultura.

Enguany hi haurà espectacles gratuïts adreçats a diversos tipus de públic i que tindran lloc a diferents espais d’Esparreguera. Dimecres 21 de setembre la programació començarà amb l’espectacle "Ohlimpiadas" de la cia La Sincro, però el gruix de les propostes es podran veure del 30 de setembre al 2 d’octubre.

La direcció artística ha anat a càrrec enguany de la productora “A la pista” , que ha destacat la voluntat de crear una “proposta equilibrada i autèntica, plena d’emocionalitat i pensada per al poble d’Esparreguera”. Per la seva banda l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha destacat que “aquesta segona edició del festival referma l’aposta política per les arts escèniques i la cultura al municipi. Des de l’Ajuntament s’ha remarcat la voluntat del festival per obrir el circ al municipi i a la ciutadania d’Esparreguera, i en aquest sentit, les novetats d’aquesta edició han estat la gratuïtat de la meitat dels espectacles, la inclusió d’activitats i espectacles per a diversos públics, la descentralització dels espectacles, amb un total de 10 escenaris repartits pel municipi, i la incorporació de companyies internacionals.

Programació
El divendres 30 de setembre a les 8 del vespre el Teatre La Passió acollirà l’espectacle inaugural Déjà vu, de la companyia Manolo Alcántara. La programació seguirà dissabte 1 d'octubre a les 11.30 del matí a la plaça del Centre amb Gregaris, de la companyia sueco-catalana Soon Circus Company. A les 6 de la tarda i al mateix escenari, la companyia Mumusic Circus representarà Flou Papagayo, i a les 7.30 de la tarda a la plaça de la Pagesia es podrà veure Gap o 42, de la companyia alemanya Chris & Iris. El dissabte la programació del festival acabarà amb The Crazy Mozarts, de la companyia argentina Mundo Costrini, que es podrà veure a les 9.30 del vespre a la sala petita del Teatre La Passió.

El diumenge 2 d’octubre La Palanca arrencarà amb I les idees volen... de la companyia Animal Religion, que es representarà a les 11 del matí i a les 5 de la tarda a la sala petita del Teatre de La Passió. A les 12.30 del migdia la companyia Amer i Africa Circ portarà, davant del Museu de la Colònia Sedó, el seu espectacle Envà. I la programació d’aquesta segona edició clourà a les 6.30 de la tarda a l’escenari del Teatre La Passió amb Potser no hi ha final, de la companyia Circ Pistolet.

Paral·lelament, també s’han programat sis tallers per acostar aquesta disciplina artística al públic familiar a càrrec de la cia Pessic de Circ, Los Herrerita i Giravolt.

 

L’esparreguerí Manolo Alcántara, Premi Nacional de Circ 2021, actuarà amb “Déjà vu” i “Maña”

Compartiu aquesta notícia