El Festival Pallassos de Cornellà torna després de quatre anys sense poder-se celebrar

La 19a edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel se celebrarà, després de quatre anys i una edició cancel·lada l’any 2020, del 16 al 23 d’octubre de 2022 amb més de cinquanta espectacles, activitats i tallers als carrers, sales, escoles, biblioteques, mercats i residències de gent gran de Cornellà de Llobregat. El festival compta amb la direcció artística d’AlaPista!.

El festival se celebra habitualment cada dos anys a Cornellà de Llobregat des de l’any 1984 per donar a conèixer pallassos i pallasses d’arreu del món, i avui en dia el estival s’ha estès a tota la ciutat

Novetats d’aquesta edició
Una altra de les novetats d’aquesta edició és que se celebrarà una festa inaugural el diumenge 16 d’octubre que esdevindrà una festa d’inici i retrobada, pensada per a tots els públics i al carrer. Una obertura del festival al centre de la vila amb espectacles per a totes les edats i gustos per començar la setmana festiva amb música, balls i riures.

A més, es tornarà a celebrar la seva gala solidària i la cercavila, i s’estrenarà l’espai Alpunt!, un punt de trobada situat al local dels castellers de Cornellà que es convertirà en un espai obert per a professionals on poder compartir experiències entre artistes, tècnics, organització i públic.

Premis Nas d’Or
En aquesta edició del festival es lliurarà no un, sinó tres nassos d’or. En l’edició cancel·lada de 2020, el Nas d’Or era per la companyia Los Excéntricos, un trio de pallassos amb una llarga trajectòria que han participat en diverses edicions del festival. Per tant, durant la festa inaugural es farà el lliurament del Nas d’Or que la pandèmia va impedir que rebessin fa dos anys.

I també es farà lliurament del Nas d’Or 2022 que l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat conjuntament amb la direcció artística del festival, ha decidit que sigui un doble homenatge per a Carlos i Lluís Raluy. Ambdós van compartir circ des que el Raluy va començar a funcionar l’any 1973 rodant per tot el món i esdevenint un autèntic patrimoni artístic dins el món circense.

El festival celebrarà com a novetat una festa inaugural i atorgarà el Nas d'Or als germans Raluy i a Los Excéntricos

Compartiu aquesta notícia