Segona edició de la jornada "Circ des de la butaca" per donar a conèixer espectacles de circ a teatres

El pròxim 1 de març l’APCC organitza una segona edició de la jornada “Circ des de la butaca”, una activitat per donar a conèixer espectacles de circ de gran format als teatres de la xarxa E3, que enguany també s’estendrà a alguns teatres de la xarxa E2. La jornada, amb el títol “Circ des de la Butaca” té com a objectiu  difondre a responsables de programació una diversitat de propostes de circ que encaixin amb les necessitats de les sales de gran capacitat i així generar un diàleg entre companyies de circ de Catalunya i els programadors/es d’aquests espais.

Des de l’APCC repetim l'organització d'aquesta sessió perquè considerem que el coneixement d’aquest tipus de propostes és vital per tal de fer créixer el circuit de sala per a espectacles de gran format, que sovint es veuen obligats a buscar circuit fora de Catalunya. La primera edició va comptar amb la participació de 14 responsables de programació de teatres E3.

Sessió online l'1 de març de 10h a 12h

La sessió es duu a terme en col·laboració amb la xarxa E3 i tindrà lloc l’1 de març de 2023 de 10h a 12h. En aquesta trobada online amb els responsables de programació de diversos teatres E3 i E2 les companyies podran presentar les seves propostes.

Convocatòria per a 8 espectacles

Per a sel·leccionar les companyies de circ que participaran a l’activitat de “Circ des de la butaca” l’APCC obre una convocatòria fins el 9 de febrer.

Aquesta convocatòria té com a objectiu la selecció d’un màxim de 8 espectacles de mig/gran format que estiguin pensats per exhibir-se en sala.

Les companyies seleccionades podran presentar les seves propostes d’espectacle a través d’una presentació online davant de professionals de la programació. En aquesta presentació podran mostrar un vídeo promocional de l’espectacle, i al final s’oferirà un temps breu perquè els programadors/es puguin fer preguntes a les companyies. A les companyies seleccionades se’ls oferirà una píndola de formació  dies abans per preparar la seva presentació.

AQUÍ podeu consultar les bases de la convocatòria  i AQUÍ trobareu el formulari d’inscripció.

La data límit per inscriure’s és el 9 de febrer. La setmana del 17 de febrer s’anunciaran els projectes seleccionats i el 24 de febrer al matí organitzarem una píndola formativa online pel matí amb la gestora cultural Daphne Malherbe.

Catàleg d’espectacles de mig/gran format


Tots els espectacles que compleixin els requisits de la convocatòria (tant siguin seleccionats per a la jornada com no) formaran part d’un catàleg que es farà arribar als/les responsables de programació dels E3 i E2, per tal que tinguin la informació de totes les propostes actuals de circ de mig/gran format actual.

Tipologia dels equipaments participants
Els equipaments del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (SPEEM), es classifiquen en diferents tipus segons la seva capacitat i situació.

Els teatres de la xarxa E3 són equipaments locals i supralocals de gran capacitat ubicats en municipis de més de 50.000 habitants o capitals de comarca de més de 15.000 habitants, i els espais E2 són d’àmbit local i es troben en ciutats d’entre 15.000 i 50.000 habitants o capitals de comarca d’entre 5.000 i 15.000 habitants.


Aquí podeu consultar més informació sobre la xarxa SPEEM.

La sessió tindrà lloc l'1 de març en línia

Compartiu aquesta notícia