Cinc projectes de circ formen part del programa Territori Creatiu de Fira Tàrrega

Territori Creatiu és el programa de recerca, innovació, capacitació professional, acompanyament de processos creatius i coproducció d'espectacles, des d'on FiraTàrrega posa a disposició de creadors i professionals la seva expertesa en arts escèniques, arts de carrer i espai públic. El 2023 aquest programa inclourà cinc propostes amb artistes de circ membres de l’APCC. Es tracta de Maria Palma, Joan Català, Kolectivo Lapso Cirk, Companyia de circ “eia” i La Baldufa teatre amb el seu projecte amb Ona Vives i Laia Gómez.

Territori Creatiu també és l'espai de vinculació creativa amb la ciutadania, el territori i els agents socioeconòmics per tal de generar llocs de confluència, complicitats i sinergia en benefici de la creació escènica i del desenvolupament de la comunitat al voltant del projecte de FiraTàrrega. El programa està format pels apartats Hivernem, Suport a la Creació i In Situ - (Un)CommonSpaces i compta enguany amb la implicació i complicitat d'una cinquantena de Còmplices a la Creació formats per institucions, equipaments i espais de producció i exhibició que contribueixen a cobrir les necessitats de creació i a fer viables els projectes artístics de cada companyia. Entre els Còmplices de la Creació, aquest 2023 s'hi compten el festival Grec, el Sismògraf, el Teatre Municipal de Juneda, la Nau Ivanow, el festival francès d'Aurillac o el Theatre Op de Markt de Bèlgica.

En total formen part de Territori Creatiu 2023 disset propostes artístiques, que suposaran gairebé la meitat de la programació de FiraTàrrega que aquest 2023 tindrà lloc del 7 al 10 de setembre.

Hivernem

Es tracta del programa coorganitzat amb l'Institut Ramon Llull i que es correspon a la primera baula de creació d'un espectacle, l'etapa de la recerca i la investigació. L'objectiu és contribuir al desenvolupament de processos d'escriptura dramatúrgica vinculats a les arts de carrer i l'espai públic, a través de la recerca, l'intercanvi de coneixement i la mentoria amb experts seleccionats que garanteixin l'excel·lència de l'escriptura, la investigació i la creació.

Suport a la Creació

El programa Suport a la Creació 2023 inclou 15 propostes artístiques, de les quals un total de 12 formaran part de la programació de FiraTàrrega 2023 i 3 tindran un recorregut creatiu de 2 anys i es programaran en l'edició 2024 de la Fira.

Pel que fa als primers, Companyia de Circ eia amb La pedra de fusta, una proposta de circ construïda a partir de l'univers suggerit per una troballa metafòrica entre dos materials, iFarrés Brothers i Cia arriba amb una primera peça de carrer dirigida per la també sòcia la pallassa Marta Sitjà que porta per títol HoHiHu. L'horrible història de la humanitat i aborda la història de la humanitat des de l'humor, l'única arma que pot canviar alguna cosa.
Joan Català formarà part de la programació amb Idiòfona, una instal·lació construïda juntament amb la audiència que observa el diàleg entre l'home i la matèria. La Baldufa aterra amb una nova creació de circ contemporani i teatral on, per primer cop, els integrants de la companyia no són els actors protagonistes, i en el seu lloc trobarem a Ona Vives i Laia Gómez.
Maria Palma Cia. Presentarà La veu submergida, un diàleg entre el circ i un medi poc habitual, l'aigua.

Pel que fa als processos de llarg recorregut (Guaret 23/24) que es materialitzaran al 2024, trobem Kolektiv Lapso Cirk i QOROQ, una peça de circ que aprofundeix en el món de l'equilibri i en la creació d'un univers a través de la construcció/destrucció dels recursos disponibles.

Joan Català, Companyia de circ "eia", Maria Palma, La Baldufa teatre i Kolectivo Lapso Cirk

Compartiu aquesta notícia