My!Laika, Cirque Pardi, Le G. Bistaki, primeres companyies anunciades a Fira Trapezi 2023

Fira Trapezi ja ha anunciat algunes de les 36 companyies que formaran part de la seva programació d’enguany, com les internacionals My!Laika, amb l’espectacle “Winter”, Cirque Pardi amb “Rouge Nord”, el col·lectiu de malabaristes i ballris Le G. Bistaki i també la companyia tarragonina cia Muta, que estrenarà “Corcs”. A més, ja s’ha donat a conèixer el cartell d’enguany, obra de la il·lustradora Laia Arriols. AQUI podeu consultar la programació feta pública a data 14 d'abril.

En la roda de premsa de presentació del festival les noves directores Cristina Cazorla i Alba Sarraute van destacar que es posarà especial cura en crear espais que permetin escoltar les necessitats del sector.

Com a primeres accions sota la seva direcció, Cazorla i Sarraute tenen l’objectiu de recuperar di¬versos espais i places per a que el circ arribi a tots els racons de Reus; posar èmfasi a que torni a la ciutat el talent local així com donar fort suport al talent emergent, entre d’altres línies d’acció.

La nova edició de la Fira Trapezi, oferirà una programació que vol ser un reflex del talent del circ contempo¬rani actual i presentarà una cinquantena de propostes artístiques repartides en 36 companyies, 2 cabarets i un showcase, buscant així el màxim de fòrmules per ampliar la possibilitat d’exhibició.

Les representacions es durant a terme a diferents punts de la ciutat de Reus i , a banda d’artistes interna¬cionals vinguts de diferent racons d’Europa, i de la presència de companyies catalanes, també hi haurà presència de diverses comunitats autònomes de l’estat com Andalusia, la Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, el País Basc i Aragó.

Jornades Professionals

Com cada any, la Fira Trapezi organitzarà les Jornades Trapezi Pro Catalan Arts, un punt de trobada del sector per tal d’afavorir vincles i complicitats entre professionals i entitats del món del circ, promoure el treball artístic, presentar creacions actuals i proposar possibles col·laboracions. D’aquesta manera, en el marc de l’Àrea Professional s’han organitzat diverses sessions que es desenvoluparan en format híbrid els dies 11, 12 i 13 de maig, combinant sessions en format virtual i presencial, amb altres que seran exclusivament presencials. Com a novetat, en aquesta 27a edició es recuperarà el teatre La Palma, com a espai a l’aire lliure on celebrar les trobades professionals. D’altra banda, es convidarà a diferents partners que lideraran les activitats com La Central del Circ, COFAE, CircoRed i l’APCC els quals participaran a l’Espai Pro d’aquesta edició.

 

La programació inclou 36 companyies, entre les quals cia Muta que estrenarà Corcs

Compartiu aquesta notícia