L'agenda del Dia Mundial del Circ recull més de 50 activitats de circ arreu del territori entre el 7 i el 23 d’abril

Aquesta és una eina de difusió elaborada per l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) amb la col·laboració dels espais i entitats organitzadores i les companyies i professionals participants, per tal difondre i celebrar el Dia Mundial del Circ, que se celebra el tercer dissabte d'abril i que habitualment s'estén a diverses setmanes del mes d'abril. AQUI podeu consultar tota l'agenda, recordeu clicar a sobre de cada imatge per trobar més informació sobre les dates i horaris.

Entre d'altres destaquen els actes que organitzen des d'espais de circ com l'Ateneu Popular de 9Barris a Barcelona, l'Estruch a Sabadell, Tub d'Assaig a Terrassa i Cronopis a Mataró entre d'altres, a més de les celebracions a poblacions com Tiana.

Podeu seguir les publicacions a xarxes socials amb l'etiqueta #diamundialcirc.

Manifest del Dia Mundial del Circ
En aquests actes des de l'APCC convidem a llegir el Manifest reivindicatiu pel DMC 2023, enguany escrit per l’artista de circ Kimberley Giribaldi, del Circ Històric Raluy per encàrrec de la Junta de l’associació. El podeu consultar AQUI. Kimberley Giribaldi té 25 anys i forma part de la quarta generació de la família Raluy. Actua al Circ Històric Raluy com a portora de la disciplina jocs icaris amb la seva germana amb qui també actua amb cintes aèries, i també té un número de Flying Pole. 

El text reivindica el circ i els seus professionals, i posa en valor l'esforç que suposa la seva formació i la seva feina diària. Demana que aquesta art escènica sigui reconeguda com es mereix  en tots els aspectes, i proposa que per aconseguir-ho la unió de les persones que es dediquen al circ:

"Si parlem, si ens mirem als ulls, si decidim anar acompanyats en comptes d’anar sols, si optem per compartir el camí, ens ajudem, ens unim i ens ho creiem i sumem per avançar, llavors la societat, les institucions, el públic… ens escoltaran.
 
Estimem-nos nosaltres com estimem el circ, valorem-nos com volem ser valorats i fem-ho junts. I junts aconseguirem definir-nos i que se’ns entengui i que se’ns valori.  Canviant la mentalitat aconseguirem canviar com se’ns mira i que tothom es miri el circ com una art en gran. Si, la més gran!"

Celebració a un Cornellà de Llobregat de la mà de Kanaya Circ
Enguany l'APCC dóna suport a la celebració del DMC organitzada per l’entitat dedicada a la formació Kanaya Circ, que organitza diferents actes per al pròxim 15 d’abril a Cornellà de Llobregat.
AQUI podeu consultar l'agenda completa de la celebració amb Kanaya Circ.

LOGO del Dia Mundial del CIRC
AQUI us podeu descarregar el logo del Dia Mundial del Circ, disseny de David Torrents per a l'APCC perquè tot l'àmbit del circ el pugui utilitzar i englobal així totes les activitats d'aquesta celebració.

Cornellà, de la mà de Kanaya Circ rep el suport de l'APCC per a la celebració del Dia Mundial del Circ

Compartiu aquesta notícia