Kimberley Giribaldi signa el Manifest del Dia Mundial del Circ 2023

La jove artista de circ Kimberley Giribaldi Raluy, del Circ Històric Raluy, és l’autora del manifest del Dia Mundial del Circ 2023. Un text que reivindica l’art del circ, l’esforç del seus professionals i fa una crida a la unió del sector a l’hora de reivindicar-se i ser reconegut per públic, administracions i la resta de sectors culturals. Podeu llegir el manifest AQUI.

Kimberley Giribaldi té 25 anys i forma part de la quarta generació de la família Raluy. Actua al Circ Històric Raluy com a portora de la disciplina jocs icaris amb la seva germana amb qui també actua amb cintes aèries, i també té un número de Flying Pole. 

Des de l’APCC convidem a llegir aquest manifest en tots els actes de celebració del Dia Mundial del Circ, recordeu que els podeu consultar a la nostra Agenda, amb més de 50 activitats arreu del territori fins el 23 d'abril. Podeu seguir les publicacions a xarxes socials amb l'etiqueta #diamundialcirc. Celebrem el Dia Mundial del Circ!

Reivindicar els professionals i el circ

El text reivindica el circ i els seus professionals, i posa en valor l'esforç que suposa la seva formació i la seva feina diària. Demana que aquesta art escènica sigui reconeguda com es mereix  en tots els aspectes, i proposa que per aconseguir-ho la unió de les persones que es dediquen al circ:

"Si parlem, si ens mirem als ulls, si decidim anar acompanyats en comptes d’anar sols, si optem per compartir el camí, ens ajudem, ens unim i ens ho creiem i sumem per avançar, llavors la societat, les institucions, el públic… ens escoltaran.
 
Estimem-nos nosaltres com estimem el circ, valorem-nos com volem ser valorats i fem-ho junts. I junts aconseguirem definir-nos i que se’ns entengui i que se’ns valori.  Canviant la mentalitat aconseguirem canviar com se’ns mira i que tothom es miri el circ com una art en gran. Si, la més gran!"

Des de l'APCC fem una crida perquè el text reivindicatiu es llegeixi a les activitats organitzades pel DMC23

Compartiu aquesta notícia