Nou assessorament per a persones sòcies: prevenció de lesions i millora de la cura del cos

L’APCC amplia el seu servei d’assessorament a persones sòcies i incorpora la prevenció de lesions i la millora de la cura del cos als temes oferts. Les persones que oferiran aquest servei seran els fisioterapeutes James Wellington, Sergi Romaní, Pablo Barreiro i Daniel Paulino Nogueira. No es tractarà de serveis de fisioteràpia, sinó de sessions per millorar el coneixement del propi cos i com orientar el treball per prevenir lesions. Aquest assessorament estarà disponible a partir del 17 d'abril i es suma a d’altres activitats organitzades per l’APCC enfocades al cos, com un dels elements més importants per als artistes de circ.
 
Amb aquest objectiu d’acompanyar els socis i sòcies en la millora de la salut física, l’APCC actualment s’ofereix un entrenament setmanal cada dimarts amb Steffen Lundsgaard (Manuvision) i a partir de mitjans de maig Sergi Romaní oferirà entrenaments cada dimecres, en sessions de 10h30 a 12h a La Central del Circ amb un cost de 3€. Es tracta de sessions adreçades a membres de l’APCC o a persones amb abonament a La Central del Circ.
 
Servei d’assessoraments
 
Les persones sòcies disposen d’un servei d’assessorament en què poden fer dues consultes anuals d’una hora sobre temes jurídics, laborals i fiscals, de gestió, i d’altres temes.
 
Ara a aquests temes s’hi suma la prevenció de lesions  i la millora de la cura del cos. AQUÍ podeu consultar tots els temes i AQUÍ podeu omplir el formulari de sol·licitud d’assessorament, podreu sol·licitar assessoraments sobre Prevenció de lesions i millora del cos a partir del 17 d'abril.
 
Aquest nou assessorament té com a objectiu que els artistes i professionals de circ coneguin com millorar el rendiment físic, com adaptar els entrenaments i moviments a les condicions del propi cos, per tal d’evitar lesions futures o bé de treballar adaptant-se a lesions ja existents o passades. (En cap cas el servei es traduirà en una sessió de fisioteràpia o tractament).
 
Assessors
 
James Wellington
Té més de 20 anys d’experiència en fisioteràpia. És màster en  Fisioteràpia  Esportiva  de  la  University College London el 2006 i ha treballat durant X anys al Circus Space, de Londres, com a cap de fisioteràpia. Actualment és director de “Perform Health”, que proporciona serveis de fisioteràpia i massatge esportiu al sector de les arts escèniques i   col•labora  amb  La  Central  del  Circ.  També  col•labora  amb  la  FEDEC  (Federació  Europea  de  les  Escoles  Professionals  de  Circ)  en  la  redacció  de  manuals  didàctics  per  a  diferents  disciplines  de  circ. Va treballar com a  cap  de  fisioteràpia de les cerimònies d’inauguració i clausura dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Londres 2012.
 
L’assessorament tindrà lloc a La Central del Circ en divendres o els dilluns al local de Quiropràctica Eixample a Pau Claris 153.
 
Pablo Barreiro Marinho
Amb experiència de més de 17 anys, tant clínica com esportiva. Especialitzat en les zones del coll i les espatlles, cadera i membres inferiors. La seva pràctica clínica s’ha centrat en pacients amb lesions esportives i amb dolor crònic, a més d’artistes dedicats al moviment com professionals de la dansa, el ciclisme i atletes d’ultra i llargues distàncies, entre d’altres.
També és formador sènior del grup britànic Comera Movement Science (Gran Bretanya) des del 2011 i forma a fisiterapeutes a Europa, Amèrica Llatina i Àsia, a més d’haver estat col·laborador del màster de la Universitat de València durant dos anys.
L’assessorament s’oferirà a Sabadell (Carrer de Sant Oleguer núm. 46) o Terrassa (Av de l’Abat Marcet, 350).
 
Daniel Paulino Nogueira
Fisioterapeuta especialista en neuromusculoesquelètic, rehabilitación funcional i educación en dolor.  Membre de la comissió de Fisioteràpia neuromusculoesquelética del Colficat.
Orientat a l’abordatge integral, porta més de 13 anys dedicat a tractament de disfuncions neuromusculars agudes i cròniques, i ha treballat amb públic general i també amb artistes professionals i aficionats de dansa i circ.
Després de la pràctica clínica a Brasil, on va treballar i investigar sobre l’orígen del dolor i la relació entre els sistemes musculoesquelètic i neuro, a partir del seu trasllat a Europa el 2012 ha aprofundit l’estudi del dolor a partir del model biopsicosocial, que té en compte no només els aspectes mecànics d’una disfunció sinó també els elements de la vida diària que hi influeixen.
 
L'assessorament tindrà lloc a Consulta Eixample a Barcelona (Carrer de Muntaner, 87)
 
Sergi Romaní
És fisioterapeuta i condicionador físic i investigador a l’Anatomy Lab.
Té àmplia experiència com a entrenador, i ha dut a terme anteriorment xerrades i formacions especialitzades per a àmbits com el futbol, el crossfit, el paracaigudisme, entre d’altres.
L’assessorament es durà a terme a Movement LAb, al carrer Harmonia núm. 1, local 1 (barri de Montbau, Barcelona).

Enguany l’APCC enfoca part de la seva activitat a l’element més important per als artistes de circ, el cos.

Compartiu aquesta notícia