La pallassa i directora Alba Sarraute, Premi Nacional de Cultura

La pallassa i directora Alba Sarraute ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Cultura que atorga el CONCA, per “la seva sòlida formació en diverses disciplines escèniques, que s'ha traduït en una solvència artística indiscutible i molt creativa”. Sarraute ha rebut aquest premi en un acte on s’han lliurat la resta de Premis Nacionals de Cultura al cantant Joan Manel Serrat, al festival Eufònic, a l’artista Joan-Pere Viladecans i a la traductora Dolors Udina.

El Plenari del CoNCA -integrat per Vinyet Panyella, Margarida Troguet, Jordi Font, Tania Safura Adam, Jaume Ayats, Salvador Casals i Núria Iceta- es constitueix en jurat per tal de reconèixer anualment cinc persones o entitats amb els Premis Nacionals de Cultura equilibrant criteris de gènere, disciplina, trajectòria i territori. Enguany han destacat l'excel·lència, la constància, la innovació i la singularitat de la seva aportació a la cultura, tant en les llargues trajectòries com en els talents emergents.

D’Alba Sarraut el jurat ha destacat que com a directora d’espectacles “incorpora la narrativa visual com a fil conductor i les tècniques de circ com a eines d'expressió” i ha posat en valor “el seu recorregut en diverses companyies i projectes europeus, que li ha atorgat un reconeixement internacional com un gran valor de la mirada dramatúrgica circense”. A més, ha destacat que en aquest darrer temps ha aportat una reflexió a través de les seves creacions sobre el cos de la dona, la maternitat i les arts del circ.

Per la seva banda Alba Sarraute va agrair en la seva intervenció el guardó indicant que "el circ necessita aquesta visualització, igual que la maternitat, les dones i sobretot el circ de sala contemporani. Necessitem públic i suport polític per continuar donant aquesta visió del circ i mantenir la salut social".

Ha rebut el guardó per “la seva solvència artística indiscutible i molt creativa”

Compartiu aquesta notícia