Obert el termini per presentar propostes als Premis Zirkólika

Fins el 15 de novembre ja es poden presentar espectacles i projectes de circ als premis Zirkólika, que es lliuraran a la Nit del Circ el pròxim 20 de desembre al Circ Històric Raluy a Barcelona. En total hi ha 11 categories diferents, que reconeixeran els principals formats de circ actuals des del 2022.

Hi ha quatre modalitats per als diferents espectacle de carpa, carrer, sala i número de circ, i també hi ha una categoria específica per als espectacles de pallassos i pallasses. Una altra categoria vol reconèixer els artistes i les companyies emergents, per donar-los visibilitat.

Premi APCC a projectes de formació

Pel que fa a projectes de circ, des de l’APCC s’atorga el guardó a projectes de formació a Catalunya, per reconèixer i reivindicar el seu paper fonamental dins del sector. Aquest premi compta amb un suport econòmic de 1.500€, ja que la formació en circ es troba en terra de ningú i no compta amb cap suport específic per part de les administracions, més enllà dels ajuts a infraestructures o accions de difusió.

El premi a projectes de circ social vol reconèixer la seva tasca en la millora de la qualitat de vida dels participants, tot contribuint a la transformació social amb criteris artístics i pedagògics, i a través de la presència d’artistes o formadors/es de circ i/o eines adequades.

Per últim, hi ha la categoria a la trajectòria, per artistes o companyies de llarga trajectòria que han contribuit artísticament amb la seva dedicació, i la categoria de premi especial, per a un determinat espectacle, projecte o per alguna característica especial o diferencial.

L’elecció dels guardonats dependrà d’un jurat creat per aquesta edició, extern a l’organització i format per especialistes del sector.

L'APCC atorga el premi al millor projecte de formació en circ

Compartiu aquesta notícia