Nova mostra de companyies de La Central del circ amb el nou projecte de Manel Rosés
La Central del Circ organitza un nou EP (Extended Performance), la mostra de treballs en creació el pròxims divendres 24 i dissabte 25 de novembre, que inclourà un tas del nou projecte en solitari de Manel Rosés. A més, l’EP també inclou a les companhyies Cie Patuá, i a l’artista Romina di Nardo.
Manel Rosés, acròbata amb llarga experiència en espectacles propis i d’altres companyies com Les Ofèlies o Companyia de Circ “eia”, ha titulat el seu no espectacle άκρη (ákri), una paraula grega que es tradueix com llindar o límit. Conforma la primera part de la paraula composta ακροβασία (acrobàcia). Aquesta pot ser traduïda com "passejar pel límit" o "caminar pel llindar". 'Ákri' és una reflexió sobre l'ofici a través de l'objecte de l'escala. Una escala que representa una zona de trànsit entre dos espais, alhora que conforma part de l'identitat de l'artista, en tant que aparell acrobàtic que sovint l'acompanya en escena. Com vivim el temps que passa entre dos moments? Com habitem aquests no-llocs que, com una escala, no estan pensats per ser habitats? Com passegem pel llindar?
Per la seva banda Romina di Nardo és trapezista, performer, artista plàstica i dinamitzadora cultural. Originària de Montevideo i formada a Buenos Aires, Torí i Barcelona. Presentarà a l’EP 'D'amore e di peperoni', on es pregunta fins a on som capaços d'arribar per fer córrer sang dins les nostres venes? Nit rere nit una dona obre una ampolla de xampany i brinda per la més bella de les passions... Un viatge dins la ment i la memòria, on afloren la luxúria i l'èxtasi, podrint-se en dolor i ira, i evidenciant la criminalitat de l'amor romàntic.
Cie Patuà crea circ compromès políticament, espiritual, dramàtic, divertit i popular, i a 'Rupestre' tracta d'encreuaments poètics i corporals entre passat, present i futur, creant una fugida surrealista a l'origen prehistòric de la humanitat. Els artistes interpreten dos personatges que es troben en diversos períodes històrics, amb els seus records i premonicions viuen diferents relacions d'opressió i mutualitat. A través d'un viatge sonor i sensorial, 'Rupestre' crea aquesta sensació de regressió en el temps. La trama es desenvolupa a partir de la percussió, el primer impuls sonor de la humanitat: col·lisió entre objectes, sorolls transformar-se en so, després en ritme, melodia, dansa, interpretació i circ.
Més informació sobre l’EP i entrades AQUI.
Divendres 24 i dissabte 25 de novembre a les 20h