L'APCC valora molt positivament la 3a Jornada del sector del Circ a Cronopis

Dimarts 14 de novembre unes 90 persones van participar a la 3a Jornada del sector del circ, una trobada per debatre sobre la situació del circ a Catalunya organitzada per l'APCC amb la col·laboració de Cronopis, espai de Mataró. Ben aviat us donarem a conèixer la memòria de les jornades, que valorem molt positivament com a punt de trobada.

Des de l'APCC volem agrair a totes les persones assistents i a les participants, creiem que crear espais de trobada i debat com aquests són molt importants per a la cohesió d'un sector divers com és el circ.

Durant el matí la Jornada va debatre sobre els reptes i problemàtiques del sector, i es va concloure que cal treballar per una major articulació del sector i per prioritzar les demandes més enfocades a trobar solucions, ja sigui amb o sense les administracions. També que és vital avançar en la millora de les condicions de treball, actualment precàries i amb legislació laboral que no s'adapta a la especificitat del món de les arts en viu. En aquest sentit, caldrà seguir si es reprèn el treball iniciat sobre l’Estatut de l’Artista amb el nou govern central. A més es va fer palesa la necessitat d'ampliar el circuit d'exhibició per als diferents estils i tipus d'espectacles de circ. Aquestes són algunes de les conclusions a partir d'un text de Leandro Mendoza sobre els darrers 10 anys del circ a Catalunya i un debat posterior a càrrec de Ricard Panadès, Adrià Montaña, Nicoletta Battaglia i Alina Ventura.

Després del dinar al pati de Can Fugarolas, en què es van explicar projectes com el de La Forzuda, una pizzeria portàtil que ofereix espectacles, es va presentar una candidatura per a la Junta de l'APCC, que es votarà el proper 15 de desembre en Assemblea. Alguns dels punts a treballar seran la millora de la comunicació amb els socis i sòcies o la millora del circuit de sala i de carrer i arribar.

Aquesta candidatura està formada per Yldor Llach, Anna Alavedra (Confetti), Lara Renard, Jessica Arpin, Gina Segura (Churry), William Giribaldi, Fernando Villella (Catastrofer), Mònica Plans (Verticalfit), Sol Aso, Agua Bach i Moi Jordana. Ben aviat us informarem amb més detall sobre la composició de la candidatura i la seva proposta.

Per últim, es va treballar per grups sobre diferents temes proposats per les persones assistents, com l'articulació de la formació, les polítiques públiques culturals o com fer conviure la creació amb la producció d'un espectacle.

Foto: Marta García Cardellach

Unes 90 professionals van debatre sobre els reptes i problemes actuals

Compartiu aquesta notícia