Kolektiv Lapso Cirk i Ferran Orobitg formen part de Territori creatiu de FiraTàrrega

Tàrrega ha acollit aquestes setmanes les residències dels membres de l’APCC Kolektiv Lapso Cirk i Ferran Orobitg, que avancen els seus projectes en el marc del Territori Creatiu, el programa de FiraTàrrega que durant tot l'any acompanya les companyies en el desenvolupament de noves creacions escèniques i propicia la recerca de nous formats i dramatúrgies.

La companyia Kolektiv Lapso Cirk ha pogut treballar a Tàrrega aspectes de la seva darrera peça COROQ, que combina circ, equilibris, risc i joc. Durant la residència, la companyia ha incorporat el disseny de llums i elements musicals, mentre que ha continuat investigant sobre alguns elements que formen part de la peça, com el suro o els taulons de fusta. Aquesta és una coproducció de la classificació Guaret de Territori Creatiu que s'està realitzant conjuntament amb el Festival TAC de Valladolid i el LEME de Portugal. És la primera vegada que FiraTàrrega i el Festival TAC s'uneixen per coproduir una peça que s'estrenarà al festival de Valladolid al mes de maig de 2024 i que també formarà part de la programació de la pròxima edició de FiraTàrrega.

Per la seva banda, l'artista Ferran Orobitg també ha realitzat una residència amb la seva nova peça OPIA. Aquesta creació va començar en l'edició de 2022 d'Hivernem, el programa impulsat per FiraTàrrega i l'Institut Ramon Llull per fomentar la recerca en l'escriptura de creacions artístiques vinculades a les arts escèniques i l'espai públic. Ferran Orobitg va realitzar la residència internacional d'Hivernem a l'Atelline (França) i això ha permès que la peça hagi estat coproduïda amb el festival francés Cratère Surfaces i l'espai Atelline. Durant la residència a Tàrrega ha realitzat dos assajos amb públic i ha comptat amb el suport de diferents col·laboradors per treballar aspectes d'OPIA, que tracta el concepte de la mirada al carrer.

Imatge de Coroq de Kolektiv Lapso Cirk

Els dos projectes han esat en residència a la ciutat lleidatana

Compartiu aquesta notícia