Cia Palimsesta, Dois Acordes i Juan Carlos Panduro al Circ d'Ara Mateix 2024

La cita biannual amb la programació de circ contemporani al Mercat de les Flors torna el pròxim mes de maig i la programació inclou companyies membres de l’APCC com Cia Palimsesta, Dois Acordes i Juan Carlos Panduro. Del 27 d’abril a l’11 de maig també es podran veure a companyies internacionals com Les filles du rênard pale, Alexander Vantournhout i Collectif les Mallunés, cia 7bis o Andrea Salustri.

A més, també es podran veure artistes de la resta de l’estat com Wilbur,  cia La Víspera i Los Putos Makinas.

Us deixem el text de presentació d’aquesta edició del Circ d’Ara Mateix, a càrrec del coordinador artístic de La Central del Circ, Víctor Bobadilla.

“El Circ d'Ara Mateix és una celebració i reivindicació del circ contemporani. Aquest espai de llibertat creativa i experimentació fusiona el desig i el plaer amb la diversitat i l'art contemporani. Els i les artistes locals es combinen amb influències internacionals per a oferir perspectives noves i llenguatges circenses únics que dialoguen amb un públic divers.

Les propostes actuals del circ cerquen la interseccionalitat, i reflecteixen diverses perspectives que no sorgeixen d'una correcció política o autocensura, sinó que emergeixen de manera orgànica a cada proposta, enriquint la nostra percepció del món. Les tècniques circenses s'entrellacen amb les experiències i reflexions personals dels artistes, donant lloc a expressions artístiques que transcendeixen el merament visual.

En aquest cicle descobrirem el poder del cos com a eina de recerca des de la tècnica circense, el cos en risc, la manipulació de l'objecte (sigui material o immaterial) i, sobretot, el desig de reivindicar un circ actual. La interacció entre el material i el cos serà explorada a través del treball d'anys d'entrenament que culminen en propostes intrigants. A més, la contínua experimentació i exploració dels límits del cos ens desafien a percebre de noves formes. Així mateix, veiem la interdependència i confiança com a manifestacions particulars, essencials en el món del circ.

Aquest cicle va més enllà de l'entreteniment: convida a pensar, qüestionar i submergir-se en mons singulars. Valorem la capacitat d'aprendre dels errors i la resiliència, ensenyaments fonamentals del circ i les arts en viu.

El Circ d'Ara Mateix és un espai de convivència que celebra propostes en sala i carpa. Hem presenciat el creixement de molts artistes i continuarem fent-lo. El cicle Circ d'Ara Mateix 2024 és una invitació a resistir, explorar i deixar-se contagiar per l'art del cos, el risc i la virtuositat del circ contemporani, delineant així el circ del demà.”

Les entrades ja estan disponibles AQUi.

El festival tindrà lloc del 27 d'abril a l'11 de maig

Compartiu aquesta notícia