Tira endavant el projecte de llei que regula els ensenyaments superiors i professionals

El Consell de Ministres ha aprovat el projecte de llei que regula els ensenyaments artístics superiors i professionals, que homologa aquests ensenyaments a l’Espai Europeu de l’Educació Superior, i els equipara als universitaris. També homologa els ensenyaments artístics professionals al Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals, és a dir, al nou sistema de Formació Professional, obrint la possibilitat de reconeixement i acreditació d’aquestes competències a les persones treballadores del sector. Ara aquest projecte de llei s’ha remès al Congrés per a la seva deliberació i aprovació final, procés durant el qual pot rebre esmenes per part dels grups polítics.

Aquesta llei, que regula aquests estudis per primera vegada en més de 30 anys, respon a una demanda històrica de regulació per part del sector. CircoRED continua treballant perquè aquesta llei inclogui el circ. El secretari d’Estat de Cultura, Jordi Martí, es va comprometre a parlar ambel secretari d’Estat d’educació, José Manuel Bar Cendón perquè això fos possible. CircoRED insisteix que el circ sí que disposa d’una estructura i pedagogia per entrar i començar amb la regulació de la formació d’aquest art. Les dificultats perquè els ministeris es posin d’acord és alta però, Martí va explicar que buscaria el mètode perquè el circ fos reconegut en aquesta llei.

Aquesta setmana es reuneixen els grups de la plataforma d’arts escèniques per revisar el text de llei presentat la setmana passada, quines esmenes concretes hi portem des del circ (des de FEECSE, FEECPAC i CircoRED) per establir de nou contacte amb les diferents representacions polítiques per afer arribar les nostres esmenes i plantejaments.

CircoRED continua treballant perquè la llei inclogui circ quan s'aprovi al Congrés

Compartiu aquesta notícia