L'APCC s'adhereix al Manifest Cultura per Palestina

Des de l'Associació Catalana per la Pau han impulsat aquest manifest per a la defensa dels drets culturals del poble palestí, que ha signat l’APCC i altres entitats culturals i professionals de les arts escèniques, davant d'aquesta situació d'emergència a Palestina. Aquest text critica la situació que viu Palestina des de fa 15 anys i l’increment de la violència per part d’Israel des del passat mes d’octubre, amb l’assassinat de més de 26.000 persones, la meitat infants.

A més el text subratlla que a aquesta situació cal sumar-hi “la sistemàtica vulneració dels drets culturals del poble palestí, amb un nombre creixent d'artistes, poetes, escriptors i escriptores i periodistes assassinats. Israel continua apuntant i destruint edificis del patrimoni cultural i religiós.”

En aquest sentit, es denuncien els atacs continuats a The Freedom Theatre del camp de refugiats de Jenin i el segrest dels seus dos directors, actualment encara està retingut un d’ells, Mustafa Sheta.

Tenint en compte tota aquesta situació, el manifest exigeix:

-L'alliberament immediat del defensor dels drets culturals Mustafa Sheta, director general de The Freedom Theatre.

-El compliment de les resolucions de les Nacions Unides pel que fa al reconeixement dels drets del poble palestí i el reconeixement de l'estat palestí per part de les institucions espanyoles i europees.

-L'alto el foc permanent, amb la fi dels bombardejos i el desplaçament de població, que garanteixi l'accés de les organitzacions humanitàries de manera urgent a les víctimes i la retirada de l'exèrcit israelià de tota la Franja de Gaza.

-La fi del comerç d'armes amb Israel i la cooperació militar i de seguretat, i així acabar amb les relacions armamentístiques que la Unió Europea té amb Israel.

-A aquesta situació cal sumar-hi la sistemàtica vulneració dels drets culturals del poble palestí, amb un nombre creixent d'artistes, poetes, escriptors i escriptores i periodistes assassinats. Israel continua apuntant i destruint edificis del patrimoni cultural i religiós.

Aqui podeu llegir el text complet del manifest i també us hi podeu adherir de forma personal o a través de la vostra entitat o projecte.

El text promogut per l'Associació Catalana per la Pau exigeix l'alto el foc permanent

Compartiu aquesta notícia