Dimecres 21 de febrer, sessions informatives en línia sobre el segon Pla d'Impuls del Circ

El segon Pla d’Impuls del Circ (2024-2026) avança i es desencalla, i abans que es faci públic, des de l’APCC n’informarem els nostres socis i sòcies amb dues sessions informatives en línia el pròxim dimecres 21 de febrer, a les 12h i a les 18h. Des de l’oficina i la Junta de l’APCC s’explicarà el pla i s’atendrà als dubtes i preguntes dels assistents. JA ET POTS INSCRIURE AQUI.

Des de l'APCC volem difondre entre el sector dels continguts i algunes de les característiques del segon Pla d'Impuls del Circ , del que ja hem anat informant des de fa molts mesos. Paral·lelament també s’estan ultimant els Plans d’Impuls de la Dansa i el Teatre, que en breu es donaran a conèixer. AQUI podeu consultar l'últim resum sobre el segon Pla d'Impuls del Circ amb informació sobre totes les mesures.

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb les diferents associacions sectorials, durà a terme plans d'accions específiques que tenen com a finalitat la millora i impuls dels sectors culturals de les arts escèniques (circ, dansa i teatre), la música i les arts visuals de Catalunya. En aquest sentit, i com ja hem anat informat anteriorment, l'APCC ha dissenyat un segon Pla d'Impuls del Circ, elaborat a través d'un procés participatiu obert a tot el sector del circ a Catalunya. Les accions o mesures proposades en aquest procés s'han treballat amb posterioritat amb un grup tècnic motor i les administracions responsables del seu finançament.

Al Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) es van aprovar les bases específiques de les subvencions que han de poder donar cobertura a les mesures dels plans d'impuls de les arts escèniques (circ, dansa i teatre), la música i les arts visuals assignades a aquest ens i el 17 de gener del 2024 s'han aprovat les bases que han de poder donar cobertura a les mesures dels plans d'impuls de les arts escèniques (circ, dansa i teatre), la música i les arts visuals assignades a l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC). Aquestes dues entitats formen part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

A la pràctica significa que aquestes línies de subvenció podran finançar les mesures plantejades en el Pla d'Impuls del Circ, tot i que algunes d'elles ja s'han començar a treballar prèviament, bé per l'avançament del finançament per part de les entitats responsables de la coordinació de cada mesura o bé perquè aquestes no depenen directament d'aquestes línies de subvenció.

L'APCC explica el pla als socis i sòcies abans que es faci públic

Compartiu aquesta notícia