Es presenta el segon Pla d'Impuls del Circ

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha presentat avui en roda de premsa els tres plans d’impuls de les arts escèniques: el teatre, la dansa i el circ. En un acte a la conselleria ha explicat que en total es tracta de 45 mesures que comptaran amb un pressupost previst de 10 milions d’euros entre el 2024 i el 2026. Concretament el Pla d’Impuls del Circ comptarà amb 14 mesures, i ha destacat dues d’elles, Explosió de Circ, liderada pel Mercat de les Flors i que té com a objectiu facilitar i encoratjar la programació de circ contemporani arreu de Catalunya i beneficiar a les companyies, i Circ Comunitari II, la continuació de la mesura del primer Pla d’Impuls del Circ, organitzada per l’Ateneu Popular de 9Barris. Aquesta proposta vol donar continuïtat a dos eixos de recerca, un sobre circ i perspectiva de gènere i l’altre sobre circ i diversitat funcional.

Els objectius del segon Pla d’Impuls del Circ són impulsar i reforçar la recerca, la investigació i la innovació, promoure la creació i la producció, crear circuits, reforçar la projecció i la difusió estatal i internacional, estructurar i regular la formació, donar suport als equipaments i ens específics del sector, potenciar la professionalització i l’especialització, difondre i promoure el circ a la societat i desenvolupar projectes relacionats amb la sostenibilitat i l’accessibilitat.

Diversos membres de la Junta de l’APCC i representants d’entitats que lideren mesures del PIC han estat presents a la roda de premsa de presentació d’aquests plans d’impuls, juntament amb responsables de l’àmbit de teatre i dansa.

Més informació sobre el PIC

Per part de l’APCC dimecres passat es van organitzar dues sessions en línia per presentar els Pla d’Impuls del Circ a les persones sòcies, i podeu consultar més informació completa sobre tot el pla AQUI.

Avui s'han donat a conèixer també els plans d'impuls de la dansa i el teatre

Compartiu aquesta notícia