Engeguen les activitats obertes de l’Espai d’Acompanyament 2024 de La Central del Circ

Aquest març engega el programa d'activitats obertes de la 3a edició de l'Espai d'Acompanyament de la Central del Circ, un dispositiu destinat a acompanyar a artistes emergents de circ contemporani en el seu desenvolupament professional.

El programa es duu a terme a través, per una banda, de l'acompanyament personalitzat, pel qual es fa una convocatòria pública, i, per altra banda, de diverses accions de formació, inserció professional i facilitació d'espais de diàleg i xarxes col·laboratives.

Aquestes accions configuren el Programa de transmissió de coneixement i professionalització, i s'adrecen prioritàriament a artistes de circ emergents residents a Catalunya.

El programa ofereix, de març a desembre de 2024, un seguit de propostes centrades en la reflexió, el diàleg, l'aprenentatge i la pràctica escènica. Per a totes elles, cal fer inscripció prèvia, que s'obre aproximanadament un mes abans.

La primera activitat serà la taula de diàleg 'Circusnext, dispositiu europeu de suport als/les autors/es emergents', amb Cia. Palimsesta, que tindrà lloc dijous 7 de març, de 12h a 14h. Ja podeu inscriure-us a través d'aquest formulari.

PROGRAMA COMPLET

Trobades formatives

Unes trobades d'aprenentatge i de facilitació d'eines al voltant de temàtiques indissociables de la creació d'un espectacle.

  1. Esperit crític a partir d'anàlisi d'obra

Divendres 3 i dissabte 4 de maig en el marc de Circ d'Ara Mateix, al Mercat de les Flors

Trobada formativa sobre les etapes de recerca i creació, a partir dels espectacles:

  • Bitbybit ' Movedbymatter & Collectif Malunés ' divendres 3/05/2024 a les 19h
  • Foreshadow ' Not standing/Alexander Vantournhout ' divendres 3/05/2024 a les 20.30h
  • El patio (work in progress) ' Juan Carlos Panduro ' dissabte 4/05/2024 a les 17.30h

* Excepcionalment, es demanarà una participació de 15 € a cada participant per cobrir part del cost de les entrades als tres espectacles.

  1. La producció d'un espectacle de circ

Dijous 10 d'octubre de 9.30h a 18h a La Central del Circ

  1. La distribució d'un espectacle de circ

Dijous 12 de desembre de 9.30h a 18h a La Central del Circ

*S'anunciarà més endavant el programa detallat i les persones que intervindran al llarg d'aquesta trobada.

Taules de diàleg

Un espai d'intercanvi informal d'experiències al voltant de qüestions artístiques, coneixements i qüestionaments, dinamitzades per artistes i companyies consolidades.

  • Dijous 7 de març, de 12h a 14h: 'Circusnext, dispositiu europeu de suport als/les autors/es emergents', amb Cia. Palimsesta.
  • Dimarts 2 d'abril, de 12h a 14h: 'Carrer i herència', amb l'artista Joan Català.
  • Dimecres 5 de juny, de 12h a 14h: 'Creació comunitària', amb Cia. Psirc.
  • Dijous 26 de setembre, de 12h a 14h: 'Escena híbrida', (artista per confirmar)
  • Dimarts 29 d'octubre, de 12h a 14h: 'Ajuda humanitària des de les arts escèniques', (artista per confirmar)
  • Dijous 5 de desembre de 12h a 14h: 'Dramatúrgia', (artista per confirmar)

Laboratoris teòric-pràctics de creació

S'obrirà una convocatòria per seleccionar les persones que participaran en els laboratoris. Cal tenir en compte que es complementen entre ells i conformen un recorregut creatiu coherent, per això es prioritzarà els participants que tinguin disponibilitat per assistir als tres laboratoris.

  • Del 22 al 26 d'abril (10h - 14h i 15.30h - 18.30h, La Central del Circ): Laboratori #1, 'LA TEORIA. L'escriptura del projecte'. Dinamitzat per Roberto Magro.
  • Del 21 al 24 de maig (10h - 20h), L'Estruch, Sabadell): Laboratori #2, 'LA PRÀCTICA. Escenificació del procés creatiu'. Dinamitzat per Roberto Magro.
  • Del 4 al 8 de novembre (10h - 20h, La Central del Circ): Laboratori #3, 'L'EXPOSICIÓ. Presentació del projecte'. Dinamitzat per Roberto Magro.

El programa inclou trobades formatives, taules de diàleg i laboratoris teòric-pràctics de creació

Compartiu aquesta notícia