La mesura d’Internacionalització del segon Pla d’Impuls de Circ ha començat a desenvolupar-se sota el títol CirC - Catalan Circus, International Ring

El II Pla d'Impuls del Circ de Catalunya 2023-2026 és una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC), que compta amb la col·laboració de l'Ateneu Popular 9 Barris, el Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, Encirca't, Fira Trapezi, la Central del Circ, el Mercat de les Flors i la complicitat de diversos municipis, entitats i equipaments escènics de Catalunya.

CirC és el segon projecte d'internacionalització que inicia l'APCC en el marc d'un Pla d'Impuls del Circ i vol desenvolupar i enfortir la projecció internacional del circ català, potenciant les diferents facetes, eines, agents i perfils que la fan possible, tot propiciant unes connexions i relacions internacionals que puguin perdurar en el temps.  

La mesura planteja quatre eixos de treball per al període 2024-2026. Aquests eixos, complementaris entre ells, es traduiran en la creació de relacions amb professionals d'Europa, la projecció d'espectacles i artistes, la formació i la creació de nous perfils professionals que ajudin a la distribució internacional i la consolidació de l'APCC com a agent articulador del sector a nivell internacional. 

El primer eix de treball de la mesura consisteix en consolidar i ampliar  complicitats amb responsables de programació d'arreu d'Europa, en la línia de la feina realitzada amb l'anterior mesura, A Catalan Journey.

El segon eix és l'acció de més envergadura de CirC. Pretén donar a conèixer millor el circ català actual a dos països europeus:  Portugal i Alemanya. Es treballarà de manera col·laborativa a cadascun d'aquests països amb diferents organitzacions per crearels continguts d'unes programacions expandides de circ català. 

Una altra acció capsal de la mesura és la formació. Es realitzarà un programa de capacitació de distribuïdores per augmentar el nombre de professionals que puguin distribuir creacions de circ catalanes internacionalment. A més a més, es proposaran diferents tallers d'internacionalització per al sector. 

El primer d'aquests tallers d'internacionalització tindrà lloc el 25 d'abril i es realitzarà de forma presencial a La Central del Circ.  Titulat Focus Bèlgica, s'adreça a companyies, artistes, productores i distribuïdores que vulguin descobrir o ampliar coneixements sobre el paisatge circense de Bèlgica: espais de residència, festivals, persones i llocs clau... Les inscripcions s'obriran després de Setmana Santa. 

Aquest taller s'inscriu en la continuïtat del Focus Català organitzat durant el Festival Up (Brussel·les) per Trapezi i Catalan Arts el 27 de març. Amb motiu d'aquest Focus, catorze festivals, espais i entitats de Catalunya visitaran el Festival Up, la programació del qual inclou espectacles de tres companyies catalanes: Palimsesta, Rauxa i Akira Yoshida & Lali Ayguadé. Un showcase permetrà als professionals presents fer un tast dels nous espectacles de la companyies Impulsos, Dukto i Manel Rosés. A més d'aquest Focus, el Festival Up ha seleccionat altres dues companyies per a participar en els pitchings matinals: la Companyia de circ "eia" i Escarlata. 

L'últim eix de treball de la mesura consisteix en reforçar la feina que ja fa l'APCC cap al sector quant a difusió d'informacions internacionals tot fent circular també continguts i propostes d'interès des de Catalunya cap a Europa. A fi de poder jugar aquest paper de connector i de poder estar present en el paisatge del sector del circ a nivell europeu, l'APCC integra la xarxa europea Circostrada a partir d'aquest 2024.

El 25 d'abril tindrà lloc el taller d'internacionalització Focus Bèlgica a La Central del Circ

Compartiu aquesta notícia