Dues formacions sobre distribució d'espectacles: com afrontar una fira i Focus Bèlgica

Els 17 i 25 d'abril l'APCC organitza dues sessions formatives per a professionals sobre distribució d'espectacles de circ. La sessió del dia 17 d'abril ha tingut com a formadora la distribuïdora de Pistacatro Belém Brandido, i tractarà sobre com preparar l'assistència a fires d'arts escèniques com Fira Trapezi. La segona formació, Focus Bèlgica, tindrà lloc el 25 d'abril, i forma part de les accions de formació de la mesura d'internacionalització del segon Pla d'Impuls del Circ. La sessió serà presencial i estarà centrada en la difusió d'espectacles de circ a Bèlgica.

25 d'abril:  Focus Bèlgica

La setmana següent, el 25 d'abril, us podeu inscriure a una nova sessió formativa sobre distribució, en aquest cas sobre la internacionalització de les companyies de circ catalanes a Bèlgica. La sessió serà presencial a La Central del Circ. Atenció, les places són limitades!

Aquest primer taller d'internacionalització titulat Focus Bèlgica, dona el tret de sortida a CirC ' Catalan Circus International Rings, la mesura d'internacionalització del 2n Pla d'Impuls del Circ (2023-2026). La sessió s'adreça a companyies, artistes, productores i distribuïdores que vulguin descobrir o ampliar coneixements sobre el paisatge circense de Bèlgica: espais de residència, festivals, persones i llocs clau, etc.

A finals de març, Trapezi i Catalan Arts han connectat Catalunya i Bèlgica amb un focus català al festival UP a Brussel·les i Trapezi acollirà al seu torn a Reus diferents responsables de programació belgues al maig.

En la línia d'aquesta connexió belga del festival Trapezi, us proposem amb aquest taller descobrir o ampliar els vostres coneixements sobre el paisatge circense de Bèlgica, un estat multilingüe que compta tres regions autònomes. El circ gaudeix a totes tres regions de suport i reconeixement, cosa que es tradueix en l'existència d'un ampli ventall d'organitzacions, espais de creació, festivals i centres culturals que donen suport a la creació i permeten la programació d'espectacles de circ tant al carrer com en carpa i en teatres.

Al llarg del matí, s'exploraran els circuits, els llocs i les persones clau per anar a actuar a Bèlgica i rebrem els consells i les recomanacions d'un artista belga i d'un artista català que coneixen aquesta realitat de primera mà.

Programa:

· Benvinguda i breu presentació de l'acció de formació de CirC ' Catalan Circus International Rings, mesura d'internacionalització del 2n Pla d'Impuls del Circ 2023-2026.

  Juliette Beaume, coordinadora de la mesura d'internacionalització

· Bèlgica: un país, tres realitats

  Núria Bulta, directora de l'Oficina de l'ICEC a Brussel·les

· Focus Bèlgica: circuits, llocs, persones, estratègies, què s'ha de conèixer i fer per anar a actuar a Bèlgica?

  Alina Ventura, la Maleta dels Espectacles

   Pausa

· Trapezi a Bèlgica, viatge de tornada

  Alba Sarraute, codirectora del Festival Trapezi

· Mirades d'artistes:

      >>  Bèlgica des de dins: Simon Bruyninckx del Collectif Malunés (intervenció vídeo)

      >>  Bèlgica des de fora: Jordi Panareda de Circ Pànic

· Preguntes i diàleg entres assistents i ponents

17 d'abril: Iniciació a les àrees professionals de les fires d'arts escèniques o "Què faig jo en un lloc com aquest?"

Aquesta sessió anirà a càrrec de la distribuidora gallega Belém Brandido, de la companyia Pistacatro. Està vinculada al món del circ des del 2000 i des del 2006 treballa per a diferents produccions de la companyia Pistacatro. Coneix les principals fires i festivals de circ de l'Estat i a més, els darrers anys ha treballat en fires i festivals com a facilitadora (persona que s'encarrega de connectar professionals assistents a la fira). En aquest cas ha treballat els darrers anys a Fira Trapezi.

L'àrea professional de les fires d'arts escèniques pot no ser un espai especialment amable o accessible per als professionals que comencen. Fins i tot, tampoc ho és per a algunes persones amb més trajectòria. Partint d'aquest enfocament, la sessió vol respondre a dubtes com: què puc fer quan vaig a l'àrea professional d'una fira sense estar programada i no conec a ningú o gairebé ningú? Què cal fer per a aprofitar el temps, o almenys, sortir amb aquesta sensació? Qui és qui al sector? Programadors/es, distribuïdores, companyies, empreses, institucions: haig de parlar amb ells? Què els hi dic? Què faig si soc tímid/a?

En aquesta formació buscarem un format informal i col·loquial, on totes les persones participants puguin explicar els seus dubtes en un entorn relaxat i també amb un cert humor.

La formació, exclusiva per a persones sòcies, serà en castellà de 10h a 12h i les inscripcions estan obertes fins el 16 d'abril. Des de l'oficina de l'APCC us enviarem l'enllaç del Zoom per assistir-hi.

Foto: Marta García Cardellach

Inscripcions obertes pel Focus Bèlgica

Compartiu aquesta notícia